Nederlandse kat in Spanje

Gepubliceerd op 24 maart 2024 om 18:56

Kat in Spanje met Nederlands chip

Deze kat bevind zich in Torremolinos (Málaga) en heeft een Nederlands chip. Het vermoeden is dat hij uit een camper, caravan is ontsnapt...en dat men de kat niet terug heeft gevonden toen ze moesten vertrekken.

 

De kat heeft een chipnummer 528............4282 ( op te vragen bij ons) maar deze is helaas niet geregistreerd.

We kwamen in contact met Kirsten van Eden die het spoor van de chip kon traceren. We konden op die manier de dierenarts vinden die de chip bij de kat heeft geplaatst.

De kat en zijn baasjes woonden in Nederland en zijn naar Marokko vertrokken via Spanje. Het hoe of wat dat weten we niet hoe de kat Minosch alleen in Spanje is achtergebleven. We hebben geprobeerd contact te zoeken met de baasjes maar helaas zijn de gegevens van deze personen niet meer bereikbaar. De telefoonnummer, emailadres werken niet meer en het huisadres in Nederland wonen nu andere mensen.

Minosch loopt al een tijdje daar op straat want hij was niet gecastreerd.. maar door een organisatie in Spanje is hij via TNR (trap, neuter, return). gecastreerd want hij heeft een hoekje uit zijn oortje. (kenmerk voor geholpen zwerfkatten)

 

We hebben gelukkig een organisatie gevonden die Minosch van de straat gaat halen en al een pleeggezin voor hem heeft gevonden.  Minosch kan na zijn quarantaine tijd dan ter adoptie komen en een nieuw thuis vinden. Er is ons beloofd dat we foto's krijgen van Minosch in het pleeggezin, deze zullen we zo nog mogelijk dan bij dit bericht nog plaatsen.

Het was een heel geregel...maar toch een happy end voor Minosch.


update 27 maart -  3 dagen verder en Minousch is nog niet weer verschenen, ze  denken dat hij vanwege de hevige regenval van deze 3 dagen zich mogelijk in een gesloten hotel verstopt. Het gebied waar hij zich verplaatst is groot en elke nacht maken ze 2 groepen om hem te zoeken... tot nu toe zonder succes. Tot en met zondag zal het hevig regenen, ze hopen hem eerder te lokaliseren en te kunnen. Wordt vervolgd......

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.