Hoe gaat het in zijn werk

Adoptiebaasjes zijn de ontbrekende schakel tussen het verblijf in het asiel en de definitieve adoptie, wat het uiteindelijke doel is. Soms worden er honden/katten in enkele weken geplaatst, anderen verblijven maanden in het asiel. In enkele gevallen kan een dier zelfs door ziekte permanent in het asiel/opvang verblijven.

Het doel van adoptie op afstand is de honden en katten financieel steunen. Met dit geld kunnen ze bijvoorbeeld hun inenting, voer, ontwormingsmiddelen en anti vlo-teek middelen krijgen.

De organisaties waar we mee samenwerken dragen zorg voor vele honden en katten en krijgen geen subsidies. Ze zijn niet in staat om deze zorg aan de dieren te geven omdat het geld er niet is. Voor de dieren is het zeer belangrijk dat ze bescherming krijgen tegen de ziektes en gezond voedsel kunnen krijgen. U kunt ze helpen door één van deze dieren te adopteren op afstand.

 

Een hond/kat adopteren kan ook samen met uw collega's, vrienden, familie of klasgenoten. Ook als bedrijf is het hartstikke leuk om zorg te dragen voor een dier die alle steun zo goed kan gebruiken. Om iedereen de kans te geven een minder bedeelde hond te helpen en op afstand te adopteren kan er ook gekozen worden voor een gedeeltelijke adoptie afstand, dit vanaf 3 euro per maand.

 

Als u een dier adopteert kan dat door de gekozen bedrag per maand/kwartaal/jaar voor de hond /kat over te maken op onze rekening. Elke maand maken wij het bedrag over naar het asiel waar het dier verblijft. Als adoptiebaasje op afstand ontvangt u een adoptiecertificaat per post en houden we u op hoogte via de mail over het wel en wee van uw adoptie hond of kat.

Een hond of kat kan meerdere adoptie baasjes hebben tot een bedrag van 15 euro voor een hond en 10 euro voor een kat.

 

Updates van de honden en katten plaatsen we op het forum in hun dagboekje die u zonder inloggen kunt bekijken en zo u adoptie dier kunt volgen wat hij of zij mee maakt. Mocht "uw" hond/kat geadopteerd worden dan krijgt u vanzelfsprekend bericht en bestaat de mogelijkheid om een andere dier te steunen