Asociación de Rescate Animal Brigada Animalista

De organisatie Rescate Animal Brigada Animalista te Cadiz is officieel geregistreerd in  2016,hoewel de 3 vrienden toen al jaren bezig waren met honden te redden. Met de tijd zijn er enkele vrijwilligers bijgekomen die helpen in het asiel.

In hun asiel zitten gemiddeld 100 honden en 50 katten (pleeggezinnen) die een nieuw thuis zoeken. Ook zitten er honden in een pleeggezin bv om te socialiseren of die medische zorgnodig hebben. 

Ze helpen zwerfkatten met de VST methode -Vangen - Steriliseren en Terugplaatsen en geven de katten kolonies te eten.  Ze voeden 12 kolonies, 150 katten. Dit is ongeveer 12 kg voer per dag.

Hun organisatie is volledig onafhankelijk, niet gecontracteerd met een overheidsinstantie. Ze betalen huur voor het asiel en ze proberen met donaties, loterijen , via de verkoop op markten om het allemaal wat te bekostigen.  Dit valt niet mee want de uitgaven zijn veel hoger dan de inkomsten.

Hun grote wens is ooit ook een katten asiel te starten zodat alle katten daar onder gebracht kunnen worden en alleen de zieke katten in de pleegzorg hoeven. Op die manier kunnen ze veel meer katten opvangen.
 
Galia had in 2022 ons al om hulp gevraagd en we konden niet veel op dat moment wat doen.
We hebben in dec toen 2 pallets met goederen voor de honden en katten gestuurd, we hadden helaas geen voer, alleen materiaal op voorraad. We hebben besloten om Rescate onder onze hoede te nemen en niet alleen te steunen met transporten maar ook financieel oa met de adoptie op afstand.