Over ons

Friends of Animals is opgericht in maart 2009. We zijn allemaal vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de dieren in nood. Geen vergoedingen, wat er binnenkomt gaat rechtstreeks naar de asielen, naar de dieren, er blijft niets aan de strijkstok hangen. 

We werken samen met een aantal organisaties in Spanje in de regio Andalusië, Asturias en Extremadura. Ons doel is steun te verlenen aan de plaatselijke organisaties en zo de leefsituatie van de dieren ter plaatse te verbeteren.

Wij ondersteunen o.a. de asielen met bouw/opbouw, brengen verbeteringen aan zodat het veilige verblijven worden voor de dieren

 

Waarom we Spanje helpen?
Dierenleed stopt niet bij de grens en het dierenleed in Spanje is verschrikkelijk. De rechten voor de dieren zijn ver te zoeken. Mishandeling van dieren is geen unieke verschijning. Zwerfhonden, kettinghonden, verhongeren, ophangen, verdrinken, dood knuppelen, vergiftigen zijn helaas gebeurtenissen die hier te vaak voorkomen. Dodingsstations, dat is in Spanje een hele normale zaak, de honden en katten wachten daar op hun executie. Gelukkig zijn hier ook mensen die opkomen voor de rechten van deze dieren en ze proberen te beschermen tegen deze gruwelijke daden. Organisaties die een eigen 'asiel' opgebouwd hebben of die graag willen bouwen om zo de honden en katten een veilig onderkomen te bieden. Deze organisaties werken zonder subsidies en zijn afhankelijk van sponsoring en donaties. De omstandigheden waarin ze moeten werken en de dierenverblijven zijn vaak droevig omdat men niet de middelen heeft om solide kennels neer te zetten en er geen financiële middelen zijn om verbeteringen aan te brengen. Er is geld te kort voor alles. Ze hebben dringend hulp nodig om medische zorg en voer voor de dieren te bekostigen.

Daarom helpen wij deze organisaties/asielen. Met adoptie op afstand, voer en castratie en sterilisatie projecten en ingezamelde goederen hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan de leefomstandigheden van de dieren en het leven van deze dieren iets aangenamer te maken. Door deze steun hebben de organisaties meer armslag zodat ze meer dieren kunnen helpen en betere voorzieningen voor de dieren kunnen aanbrengen. Samen met uw hulp kunnen we deze dieren helpen.

 

Dit is wat er gebeurd met de dieren in Spanje
Zwerfhonden op straat. Hun leven dagelijks in gevaar door het verkeer.

Een groot probleem zijn de niet geholpen teefjes waardoor er veel puppy's worden geboren die zullen sterven van de honger en kou.

Achtergelaten dieren

Mishandelde dieren

Verhongerde, uitgedroogde en ondervoede dieren

Kattenkolonies in de stad die uitgeroeid worden veelal door vergiftiging

Ons werk

Het bouwen, verbouwen van de asielen

We helpen met financiële steun zodat gewonde dieren de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben. Dierenartskosten, medicijnen, inentingen, chip en castraties/sterilisaties.

We sturen een aantal keren per jaar een transport met hulpgoederen en voer naar de asielen.
De transportkosten zijn ontzettend hoog maar wegen niet op tegen de waarde van de goederen. Voer, een mandje, dekens, medicatie, benches, transportboxen etc. allemaal benodigdheden die voor ons misschien gewoon mogen lijken maar voor een hond of een kat in Spanje is een mandje een ware luxe.