Wat doen wij

 

Friends of Animals

Nee we halen geen dieren naar Nederland, maar helpen ter plaatse.
Wij geven de honden en katten geen gouden mandje in Nederland, maar wat doen we wel?

Wij zorgen er, samen met de mensen die ons steunen, voor dat de dieren in goede gezondheid verkeren en de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben zodat ze in goede staat geadopteerd kunnen worden.

Ook dat de vrijwilligers in Spanje de mogelijkheid hebben om de dieren van de straat te redden en veilig ondergebracht kunnen worden in een asiel/opvang die dankzij onze steun gebouwd of verbouwd is.

Wij helpen de asielen in Spanje aan spullen voor de honden en katten door middel van onze transporten. Met deze goederen kunnen ze het asiel inrichten en de dieren ondanks dat ze in het asiel zitten een comfortabel leven geven. Maar niet alleen gaan de goederen naar onze asielen, maar worden verdeeld onder asielen die ook hulp nodig hebben.

Onze vrijwilligers in Spanje hebben een groot hart en delen en helpen waar nodig is. Niet alleen sturen we goederen maar ook gaat er veel voer voor de dieren mee op transporten. Geen zorgen meer voor de vrijwilligers in Spanje hoe ze de dieren eten moeten geven omdat er geen geld is maar ze kunnen dankzij de transporten maanden vooruit.

We hebben een voerproject potje, sponsors kunnen met een eigen gekozen bedrag geld hieraan doneren en in noodgevallen kunnen we inspringen en het geld overmaken naar een asiel zodat er voer kan worden gekocht.

Adoptie op afstand – Per maand wordt het geld van de gesponsorde honden en katten naar de desbetreffende asiel overgemaakt. Met dit geld wordt de medische zorg voor de dieren betaald. In de meeste gevallen liggen de kosten veel hoger en daarom springen we af en toe bij om een operatie te betalen, medicatie of de schuld bij de dierenarts af te lossen zodat onze asielen de dieren de zorg kunnen blijven geven die nodig is. De dieren worden gecastreerd dankzij onze steun en hierbij helpen we tevens het probleem bij de bron op te lossen.

We helpen waar mogelijk is met goederen die nodig zijn als bijvoorbeeld een kennel, quarantaine ruimtes, wasmachines, hokken enz. We hebben in het verleden al een rolstoel voor een hondje gekocht en ook dit jaar hebben we een rolstoel naar Spanje laten gaan voor een herdershond zodat die zich weer vrij kan bewegen en kan spelen zonder pijn. Twee verlamde katjes hebben een rolstoel ontvangen die ingezet worden bij hun revalidatie. Ook deze dieren kunnen op onze steun rekenen zodat zij ook een waardig leven kunnen leiden.

Met onze steun kunnen de asielen in Spanje overleven, blijven bestaan. Nee we halen geen dieren naar Nederland, maar we zorgen ervoor dat ze in Spanje de kans krijgen om gered te worden, verzorging krijgen en een gezonde, happy hond/kat kunnen worden klaar voor een forever home.

Denk je ook dat we goed werk doen? Wil je ons hierbij helpen of steunen?

Neem een kijkje op onze site we zoeken nog vrijwilligers en vele honden en katten wachten nog op een fosterbaasje.

Hoe meer hulp… hoe meer dieren er gered kunnen worden.