Canis y Felis

okt 2023 - De opvang waar de honden en katten van Canis y felis verbleven werd gehuurd. Dit ging altijd goed tot een aantal maanden geleden. De eigenaar van het pand is op 42 jarige leeftijd plotseling overleden en toen begon voor Canis y Felis de ellende. De erfgenamen van deze meneer gaven aan dat de huur omhoog ging en wel moet zo een bedrag dat dit voor Canis y Felis niet meer op te brengen was. Er is toen nog gekeken naar andere opties maar er valt in die regio niets anders te huren.

Door de stress.. zorgen...kwam Olga in een diep zwart gat terecht en werd depressief. Maanden zat ze in een diepe dal maar gelukkig krabbelt ze nu weer een beetje de goede kant op. Maar de opvang.. de dieren... daar moest dus een oplossing voor komen die niet echt gevonden werd.

Voor Rocky, Nieve en Caramelo werd een pleeggezin gevonden. Helaas voor 10 andere honden werd geen pleeggezin gevonden en die verblijven nu bij Olga en Isra in huis. Niet alleen die honden maar ook alle 25 katten uit de opvang wonen nu bij Olga en Isra die zelf al 7 katten hadden. Het was een maand hard werken want alles moest aangepast worden. De ramen met gaas afgesloten, deuren beveiligd en er moest ruimte in het huis gecreëerd worden voor de dieren.

Het is echt een volle bak en hun vrijheid zijn ze kwijt. Er moet altijd iemand in huis zijn want de honden en katten kunnen en mogen niet alleen blijven. Om die reden worden er ook geen nieuwe honden, katten opgenomen en reddingen gedaan omdat er gewoon geen ruimte meer is.

Hoe nu verder? ... Voor de honden en katten worden pleeggezinnen en adoptanten gezocht. Het doel is nu om eerst om voor die honden en katten een adoptant te zoeken en ze een thuis te geven. Als de honden en katten hun gouden mandje hebben gekregen.. vanaf daar wordt gekeken wat de opties zijn om een doorstart te maken.. iets anders te huren.. of op andere manier de dieren in nood te helpen.

De gesponsorde honden en katten krijgen gewoon hun updates en hun natje en droogje dankzij de fosterbaasjes. Hier 3 video's... van de dieren in Olga haar huis.... We houden jullie op de hoogte over de ontwikkelingen van de dieren en Canis y Felis