RA Vega

Vega is een prachtige Breton die kwam met een gebroken heup en wat psychische problemen. Met duidelijke tekenen van mishandeling vertoont ze het typische patroon van gedumpt worden door een jager, met haar heupblessure was ze niet langer bruikbaar, dus werd ze in de steek gelaten. Gelukkig hoeft de breuk niet te worden geopereerd; deze zal met rust en tijd genezen.

Tijd is ook wat je geest nodig heeft. Vega laat zien wat stereotypie wordt genoemd, dit zijn repetitieve bewegingen die voorkomen bij dieren die in kleine ruimtes zijn gepropt met weinig of geen stimulatie. Samen met haar werken ze aan dit gedrag en ze maakt grote stappen. Het helpt haar dat ze nog jong is, geboren rond 15-07-2022. Met veel liefde en geduld zijn ze erin geslaagd de onzekerheid en angst bij haar weg te halen en kan ze nu zonder problemen samenleven met de roedel honden waarmee ze een pleeggezin deelt.

We weten niet wat dit kleine meisje heeft meegemaakt maar het is duidelijk dat ze nooit goed is behandeld.
Ze heeft een geduldig gezin nodig dat haar een rustig thuis geeft waar ze zich veilig kan voelen, zodat ze de geweldige, gelukkige hond kan zijn die ze altijd zou moeten zijn.

 De video is toen ze net bij Rescate aankwam en ze met haar naar de dierenarts gingen.