Waar komen de pups weg?

Gepubliceerd op 30 mei 2024 om 19:12

De vrijwilligers van Rescate gingen op pad met het idee om een moeder met 2 puppy's te redden die waren achtergelaten in een veld.  Wat ze ontdekten was hun ergste nachtmerrie... een perceel met een opeenstapeling van dieren die ze niet eens konden tellen zoveel. De honden en puppy's liepen los door het veld, over het terreinen waren bang voor mensen, niet sociaal. Ze zijn 10 uur bezig geweest om de eerste lading dieren daar weg te halen door onder andere de vangkooi te gebruiken.

Ze hadden alleen een moeder met 2 pups gepland en hier dan ook opvang voor maar voor zoveel dieren was geen plek en geen opvang. Het was ondenkbaar om alle die dieren op te vangen. 

Met hun hart in duizend stukjes gebroken, hebben ze 12 pups (uit twee verschillende nesten) en een drachtig vrouwtje meegenomen. De rest is in die hel gebleven. Ze hebben toen wanhopig andere organisatie om hulp gevraagd om ook dieren op te nemen.

Het was gewoon een chaos bij dat perceel,  ontelbare honden en katten zonder gezondheidscontroles,  de eigenaren van het perceel hadden verlaten dieren opgehaald, denkend dat ze de dieren hiermee zouden helpen. Soms doet onwetendheid meer kwaad dan goed - syndroom van Noach.  Hoewel ze zich eerst geïntimideerd voelden, begrepen ze al snel de situatie en toonden ze medewerking.

Er kwam hulp van andere organisaties en die hebben de overige honden en puppy's opgenomen. Ze zijn eeuwig dankbaar voor deze hulp die ze kregen. Ze zijn enkele dagen bezig geweest om de dieren daar weg te halen.

De meerdere drachtige katten zijn meteen gecastreerd en die zijn weer terug gezet.  De katten waren niet in een slechte conditie,  de buren zorgden voor de katten.  Ze kunnen nu zich niet meer vermenigvuldigen en de katten blijven onder controle en worden bezocht door de vrijwilligers. 
De zwangere hond moest gelijk geopereerd worden omdat ze sterke bloedarmoede had en de zwangerschap moest beëindigd worden omdat ze anders zou overlijden. 

Ook pup Peki hebben ze onder hun hoede genomen omdat die het ziekst was. Voor deze pups is de 50% actie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.