Het verhaal van Vega

Gepubliceerd op 23 mei 2024 om 11:10

Vega is een prachtige Breton die kwam met een gebroken heup en wat psychische problemen. Met duidelijke tekenen van mishandeling vertoont ze het typische patroon van gedumpt worden door een jager, met haar heupblessure was ze niet langer bruikbaar, dus werd ze in de steek gelaten. Gelukkig hoeft de breuk niet te worden geopereerd; deze zal met rust en tijd genezen. De video is toen ze net bij Rescate aankwam en ze met haar naar de dierenarts gingen.

Tijd is ook wat je geest nodig heeft. Vega laat zien wat stereotypie wordt genoemd, dit zijn repetitieve bewegingen die voorkomen bij dieren die in kleine ruimtes zijn gepropt met weinig of geen stimulatie. Samen met haar werken ze aan dit gedrag en ze maakt grote stappen. Het helpt haar dat ze nog jong is, geboren rond 15-07-2022.

We zijn nu 3 maanden verder en met veel liefde en geduld zijn ze erin geslaagd de onzekerheid en angst bij haar weg te halen en kan ze nu zonder problemen samenleven met de roedel honden waarmee ze een pleeggezin deelt.

Ze is er nog niet helemaal maar met een tijdje zal ook deze mooie dame klaar zijn voor de adoptie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.