De redding van Pitijopo

Gepubliceerd op 29 april 2024 om 15:47

Rescate kreeg een oproep van de lokale politie in de vroege ochtend waarin ze gewaarschuwd werden voor een stervende windhond in een sloot. Ze zijn meteen heen gegaan en vonden Pitijopo, deze naam heeft hij gekregen, in een berm met bloedende wond en kon niet meer opstaan.

Ze hebben hem met veel moeite naar de kliniek verplaatst omdat Pitijopo veel pijn heeft. Bij een eerste onderzoek hebben ze vastgesteld dat er geen gebroken botten zijn maar  wel een open wond op de schouder die erg ontstoken is en ontsteking in het merg, er is neurologische schade maar ze hopen dat ze niet blijvend zijn.

Alle verwondingen zijn overeenkomstig met een aanrijding en volgens hun dierenarts zijn deze wonden al een paar dagen oud en het had niet langer moeten duren voor hij gevonden werd.
De behandeling is gelijk gestart en in de ochtend begint de ontsteking wat af te nemen en Pitijopo heeft een goede eetlust. Het is een vechtertje en hij is nog steeds in de kliniek voor zijn behandeling en om aan te sterken. Als hij sterk genoeg gaat Pitijopo naar een pleeggezin voor het verdere herstel.

Hoewel rescate financieel in diep water zit konden ze hem niet in de steek laten. Ze vechten dag in dag tegen dierenleed en staan altijd klaar voor de dieren nood. Ze werken hard om hen een goede levenskwaliteit te bieden.  Maar dieren helpen kost zoveel geld want elke hond en kat die binnenkomt heeft medische hulp nodig. Hulp is ook meer dan welkom voor de dierenarts rekening van Pitijopo

Als je een donatie wilt doen dan kan dit op bankrekening  NL81 RABO 0108 444112    - t.n.v Friends of Animals te Vledder o.v.v  Rescate  of via het betaalverzoek. https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/?id=fHxRzWP2SP6YmryJbNTaRw

UPDATE 29 APRIL 

Donderdag kregen ze de analyses van Pitijopa zijn bloed, hij heeft zeer vergevorderde filaria (hartworm) , ze zijn gelijk met de behandeling begonnen. Even een dikke tegenvaller… maar we blijven positief en hopen dat alles goed gaat komen.

We hebben gisteren 350 euro kunnen overmaken naarAsociación de Rescate Animal Brigada Animalista. Van dit geld wordt oa de behandeling betaald die Pitijopo nu krijgt tegen de hartworm.


Lieve mensen dank jullie wel voor jullie hulp en steun.

We houden jullie op de hoogte.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.