De redding van Ari

Gepubliceerd op 1 maart 2024 om 11:08

Maandenlang hadden ze zicht waarnemingen van deze galguita in het Bonanza-gebied, in Sanlúcar de Barrameda, maar dan zagen ze haar maar een paar seconden en ze verdween onmiddellijk terwijl ze tussen de velden rende.

 

Gelukkig heeft iemand een paar dagen geleden het gebied gevonden waar ze rustte en zich voedde. Ze overleefde door het voer te stelen dat die mensen gaven aan de kolonie katten in de drie flatgebouwen die aan dat gebied grenzen.

 

Rescate ging kijken of Ari de voedingsroutine volgde en inderdaad, daar was ze. Ze konden niet dichterbij komen dan 50 meter, dus besloten ze een kooival te plaatsen. Ari bezweek al snel voor de geur van het aas en ging zonder problemen de kooi binnen. Ze was doodsbang, dus ze moesten heel geduldig en voorzichtig zijn om haar uit de val te krijgen. Toen ze eenmaal veilig was, zijn ze met haar naar hun dierenarts gegaan, waar ze hebben vastgesteld dat ze geen chip had.

 

Ze hebben haar een bad en pillen gegeven om van de vlooienplaag af te komen die haar huid verwoestte. Nadat ze haar hadden gechipt, medicijnen hadden gegeven tegen huidirritatie en bloed hadden afgenomen voor tests, konden ze haar eindelijk naar haar pleeggezin brengen, waar er nog een lange weg te gaan is om haar zelfvertrouwen te herstellen en niet meer bang te zijn.

 

Ze is een prachtige en zeer jonge galguita, ze denken dat ze ongeveer 10 maanden oud zal zijn.

 

Ari is zeker weer een slachtoffer van de onverantwoordelijkheid van de windhonden, een van de duizenden windhonden die elk jaar in de steek worden gelaten of gedood. De vrijwilligers van Asociación de Rescate Animal Brigada Animalista strijden elke dag om dierenleed te voorkomen en werken hard om hen een goede levenskwaliteit te bieden.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.