RA Pitijopo

Rescate kreeg een oproep van de lokale politie in de vroege ochtend waarin ze gewaarschuwd werden voor een stervende windhond in een sloot. Ze zijn meteen heen gegaan en vonden Pitijopo, deze naam heeft hij gekregen, in een berm met bloedende wond en kon niet meer opstaan.

 

Ze hebben hem met veel moeite naar de kliniek verplaatst omdat Pitijopo veel pijn heeft. Bij een eerste onderzoek hebben ze vastgesteld dat er geen gebroken botten zijn maar  wel een open wond op de schouder die erg ontstoken is en ontsteking in het merg, er is neurologische schade maar ze hopen dat ze niet blijvend zijn.

 

Alle verwondingen zijn overeenkomstig met een aanrijding en volgens hun dierenarts zijn deze wonden al een paar dagen oud en het had niet langer moeten duren voor hij gevonden werd.

De behandeling is gelijk gestart en in de ochtend begint de ontsteking wat af te nemen en Pitijopo heeft een goede eetlust. Het is een vechtertje en hij is nog steeds in de kliniek voor zijn behandeling en om aan te sterken. Als hij sterk genoeg gaat Pitijopo naar een pleeggezin voor het verdere herstel.

Updates van Pitijopo zullen we op het forum plaatsen >>>>>