Je bent hier:

Voerproject

Elke dag moeten de voerbakjes van de honden en katten gevuld worden. Niet een paar voerbakjes maar in de opvangen zijn er over de 450 honden en meer dan 500 katten die dagelijks gevoerd worden door onze organisaties.

De vrijwilligers leven van dag tot dag en kijken hoever ze komen met het voer. Dit zijn zware zorgen om dagelijks mee geconfronteerd te worden of ze het redden met het voer totdat er weer een zak gekocht kan worden.

Wij willen graag deze dieren helpen zodat zij de juiste voeding krijgen. Voor onze collega’s is het een grote zorg minder als ze gesteund worden met het voer voor de dieren. Als we genoeg geld bij elkaar gespaard door middel van ons voerproject, dan kopen we het voer in Spanje en laten dit bezorgen bij de organisaties. Op die manier wordt er geen geld verspild aan transportkosten en komt alles ten goede aan de dieren.

Als u een donatie wilt doen kunt u een bijdrage overmaken op bankrekeningnr. NL81 RABO 0108 4441 12  t.n.v. Friends of Animals te Vledder o.v.v. Voerproject.

U kunt ook sponsor worden van het voerproject. Met een door u gekozen bedrag kunt u maandelijks voer doneren en op deze manier meehelpen de voerbakjes van de dieren te vullen met goed voedsel. Wilt u sponsor van het voerproject worden?

Klik hier om het formulier te openen.

Totaal in voerproject potje - € 1,88

Sponsors voerproject

Rik Hijwegen Joyce
Conny GroenenboomMiranda Neijenhuis
Esther Koridon Sietske Talma
Brigitte Rijmers

 

 

31 maart 2020 - Spanje heeft een lockdown. Deze maatregel wordt 30 maart nog meer aangescherpt want dan gaat Spanje helemaal op slot, alleen mensen met een vitaal beroep mogen nog werken. De economie wordt voor ten minste 2 weken helemaal stil gelegd. Dit heeft grote gevolgen voor onze asielen. Er komen geen mensen meer langs om voer en andere goederen voor de dieren te doneren.

Er kunnen geen evenementen georganiseerd worden om geld in te zamelen om bv een dierenarts te betalen, voer te kopen. Geen stands meer met goederen om te verkopen op de markt... Hun inkomen is drastisch gedaald en de opvangen komen in de problemen. De huur en overige vaste lasten moeten betaald worden en ook het voer voor de dieren, dierenarts enz gaat door in deze verschrikkelijke tijd. 47 miljoen Spanjaarden moeten verplicht thuisblijven om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.

Doordat Spanje op slot zit, zijn wij niet de gelegenheid om hun te helpen door een transport met oa voer te sturen.

We hebben een noodoproep online gezet om (extra) geld in te zamelen om voer te kopen voor de asielen. 

Het geld uit de voerproject potje hebben we overgemaakt naar Masquechuchos.  Een totaal bedrag van 432 euro waar ze 40 zakken van 20 kg - totaal 800 kg te kopen.  Zodra het voer is gekocht zullen er foto's worden gemaakt die we gelijk met jullie zullen delen.

 

 

Sept - 200 euro voor Huellas con Esperanza De noodklok werd geluid want Huellas con Esperanza heeft hulp nodig. Ze hebben schulden bij dierenarts, er is geen voer meer en er is ook geen geld.... een onhoudbare situatie Het asiel heeft 8 kennels die ruimte biedt aan 3 honden per kennel, kortom ruimte voor 24 kleine tot middelgrote honden. Op dit moment hebben ze 23 volwassen honden en 15 puppy's en dan hebben ze ook nog 4 honden in een host die maandelijks betaald moet worden. Ze krijgen de 1 na de ander hond aangeboden maar ze kunnen niet helpen, ze hebben de ruimte niet en het geld niet. Dit alles is ook niet met 4 vrijwilligers te doen en op te lossen.

Ze hebben daarom de noodklok geluid en om hulp gevraagd. Meer vrijwilligers, pleeggezinnen, financiële donaties en materiële .. voer .. voer .. voer. In het verleden hebben we transporten naar Huellas con Esperanza gestuurd en dit gaan we in september ook weer doen. Begin september gaan we een aantal pallets opbouwen zodat ze wat voer, medicatie enz voor de honden krijgen. Daarmee zijn ze alleen nu nog niet geholpen.... Wij hebben 200 euro uit het voerproject potje naar Huellas con Esperanza overgemaakt zodat ze voor het transport al voer voor de honden kunnen kopen.


Juli - Een pallet voer voor Maquechuchos - We hebben een pallet voer besteld ( 432 euro) voor Masquechuchos. Dit zijn 40 zakken van 20 kg - totaal 800 kg - 0.54 ct kg. Dankzij de sponsors van het voer project was dit mogelijk en hebben de honden weer een tijdje te eten. Dank je wel voor jullie hulp en steun!!


14 nov. - 150 kg Kattenvoer voor Villa Felis.
Normaal maken we het geld van het voerproject over naar Spanje en kunnen ze hier voer voor kopen. Dit scheelt ons transportkosten en is dus in verhouding goedkoper dan hier het voer te kopen. Alleen nu had pets place het kattenvoer wel heel goedkoop... 0.99 ct de kilo, omdat we toch al met een transport bezig zijn voor Villa Felis hebben we 150 kg kattenvoer gekocht. Dit kon dus dankzij de sponsors van het voerproject. Ook deze 15 zakken kattenvoer van á 10 kg zullen met het transport naar Villa Felis meesturen

8 juli - Een pallet voer voor Maquechuchos
Masquechuchos draagt de zorg voor gemiddeld 200 honden en voer is er altijd te kort. We konden dankzij de sponsors (en donaties) van het voerproject een pallet voer bestellen en bij Masquechuchos laten bezorgen. Dit zijn 60 zakken van 20 kg - totaal 1200 kg voor € 511,00 - 0.42 ct kg. Dankzij de sponsors van het voer project hebben de honden weer een tijdje te eten. Dank je wel voor jullie hulp en steun!!

12 maart -Steun voor Michel resuce dogs
Michel vroeg ons om financiële steun zodat hij voer voor de honden kon kopen. We hebben € 275,00 euro naar hem overgemaakt. 

20 oktober -1200 kg voer voor Masquechuchos
We hebben een pallet voer besteld voor Masquechuchos. Dit zijn 60 zakken van 20 kg - totaal 1200 kg - 0.42 ct kg.  De pallet wordt bij het asiel afgeleverd en hier zullen ze uiteraard foto's van maken.  We kunnen dit voer laten bezorgen dankzij de sponsors en donaties aan het voerproject. Dank je wel hiervoor!!

3 mei - Aurora - Nat en droogvoer voor de katten ( € 249,50)

Voer voor de katten van Aurora. De honden hebben nog een mooie voorraad maar het kattenvoer was op. Aurora vroeg of we misschien konden helpen want ze staat voor grote uitgaven. Veel katten moeten binnenkort hun inentingen, sommige nog een chip en rabiës inenting en dit kost veel geld. Dankzij het voerproject konden wij hier een handje bij helpen. Aurora is zo ontzettend blij, dankbaar en vroeg ons alle sponsors van het project heel hartelijk te bedanken.

3 mei - Canis y Felis - Nat en droogvoer voor de katten ( € 249,50)

3 mei - Masquechuchos - 108 kg Kattenvoer ( € 198,39)
Ook de 80 katten van Masquechuchos zijn verwend dankzij het voerproject en we hebben 108 kg kattenvoer laten bezorgen bij het asiel

3 mei - sos callejores - 1209 zakjes natvoer ( € 243,11)
Ook voor Raquel steun uit het voerproject potje. De medische kosten zijn de laatste tijd zo hoog dat er geen geld meer is voor 'luxe' natvoer. We hebben dankzij het voerproject potje maar liefst 1209 zakjes natvoer bij Raquel laten bezorgen. Raquel is dol gelukkig met deze steun maar de katten nog meer want het was smullen voor ze

3 mei - Khatucai - 672 zakjes natvoer (€ 128,15)

19 Feb. - Canis y Felis € 125,32

Max is plotseling aan de diarree gekomen en dit gaat niet over. Er zijn onderzoeken naar gedaan maar er komt niets uit. Vorige week is er bloed afgenomen en we wachten nog op de uitslag, mocht hier ook niets uitkomen dan is een biopsie nog mogelijk. Max krijgt medicatie en moet speciaal voer.. dit is helaas te duur voor Canis y Felis en ze gingen het mengen met normaal voer. Dit is echt een noodsprong want natuurlijk willen ze het beste voor Max , Wij springen bij en helpen Max zodat hij wel de juiste voeding krijg die hij nodig heeft. We hebben 30 kg Royal Canin Medium Digestive Care € 89,99 gekocht en 12 blikken Royal Canin Gastro Intestinal Low Fat Veterinary Diet - 12 x 410 g - € 35,33

  

23 dec - Aurora € 400,00

Met de overstroming stond de boel blank en het water stond een meter hoog, helaas is het voer voor de honden ook verloren gegaan, Dankzij vele donaties aan het voerproject voor Aurora hebben we 400 euro naar haar overgemaakt waar ze hondenvoer voor hebben gekocht. Met het transport zullen ze ook veel voer ontvangen en zodra er weer voer nodig is zullen we weer wat bestellen. Met het transport sturen we ook een grote gele voorraad bak mee van 1000 liter uit onze opslag meesturen zodat ze hier het voer in kunnen bewaren.

  

23 dec - Canis y Felis - € 115,37

Er zijn vele honden bij canis y felis die medicatie moeten waaronder Lili. Deze grote reus heeft leishmania en moet per dag veel pillen die ze niet wil eten.. vies..bleeh... Madame krijgt het door het natvoer en dan eet ze het zo op alleen natvoer en zo een grote hond dat gaat dus heel snel er door heen. Wij hebben 72 blikken en 3 leverworsten laten bezorgen bij Canis y Felis zodat de honden ongemerkt hun pillen kunnen krijgen door het voer.

23 dec - Villa Felis - € 115,37

Met de transporten naar Villa Felis sturen we .. kattenvoer en katten spullen omdat het een katten asiel is. Maar uiteraard vergeten we de enigste hond in het asiel niet Mastina .. We hebben voor deze rakker een bestelling gedaan van 72 blikken natvoer en 3 leverworsten... Mastina moet nu alleen nog leren dat ze maar 1 blik per dag mag.

22 dec - Aurora - € 123,49

 Aurora - 2x 12 kg Hill's Diet Metabolic & Mobilty voor Gina - Gina die verlamd is krijgt speciaal voer voor haar botten/gewrichten. Dit is ontzettend duur voer en voor Aurora bijna niet haalbaar om dit voor Gina te kopen. Wij hebben 2 zakken van 12 kg besteld voor Gina en laten bezorgen. Gina smult er al lekker van  

1 dec - SOS Callejores - 350 euro voor de katten van Raquel

Raquel trok aan de bel want het voer was op en er was geen geld om voer voor de katten te kopen. We konden haar gelukkig helpen dankzij de sponsors van het voerproject en hebben 350 euro naar haar overgemaakt.  Binnenkort ontvangen we de foto's 

21 SEP - MICHEL RESUCE DOGS - 90 euro voor Alexia haar voer
Alexia heeft een huidprobleem en heeft speciaal voer hiervoor nodig. hills prescription diet Derm Defense 12kg 89'90 euro Wij hebben 90 euro naar Michel overgemaakt zodat hij dit voer voor Alexia kan kopen.

AUG - SOS Callejores - 8 kg Royal Canin Hepatic voor Conan

Conan werd 2 aug meer dood dan levend gevonden. Uit de testen blijkt dat hij bloedarmoede en FelV heeft. Ook heeft Conan een Leververvetting (lipidose), gisteren was het wit van zijn ogen geel. Hij heeft nu een lading medicatie wat hij dagelijks moet hebben en speciaal voer. We konden dankzij het voerproject 8 kg ( € 68,38) naar Raquel sturen.

 

Juli - Khatucai - 60 kg kittenvoer - € 148,25

30 juni ontvingen we een noodoproep van Khatucai. Dit jaar hebben ze al 30 kittens uit het dodingscentrum gehaald, de meeste konden gelijk door naar de dierenarts. Ze hebben dringend hulp nodig want aan droog en nat voer is een groot gebrek. Hun schuld bij de dierenarts is inmiddels opgelopen tot 3591,43. Dankzij de veiling konden we 1000 euro naar Khatucai overmaken zodat de schuld iets minder is geworden. Maar ook konden we helpen bij het voer. Het voer voor de kittens van Josefine is gisteren aangekomen.Dankzij de sponsors van het voerproject is er 60 kg kittenbrokjes gekocht. Josefine is dolgelukkig met het voer en heeft een hele zorg minder nu de kittens weer een lading voer hebben.

 

Canis y Felis - Mei 2016  - We kregen een mail met de vraag of we misschien helpen konden. Er was nog maar voor 1 week eten voor de dieren en er was geen geld. Gelukkig konden we dankzij de sponsors van het voerproject hun hierbij helpen en hebben we 400 euro over kunnen maken. 

Nota's en meer foto's >>>>>