Je bent hier:

Zieke pup uit dodingscentrum gehaald

Ares, 6 maanden oud .. een puppy als zoveel puppy's die ronddwaalde in de stad op zoek naar eten, naar een knuffel. Een paar weken geleden werd Ares van de straat gehaald door medewerkers van het Athisa Animal Center ( zogenoemde dodingscentrum).

Na een paar dagen in dat asiel kreeg hij de symptomen van het parvovirus en werd erg ziek. Hij werd snel verplaatst naar de ziekenboeg en het leek iets beter te gaan. Ares kon niet terug naar het asiel want die zat inmiddels vol en met oog op besmetting werd hij niet meer toegelaten en was er geen ruimte meer voor de kleine rakker. Er werd contact opgenomen met Canis y Felis en zo kwam pup Ares 2 weken geleden bij Canis y Felis terecht. Ares kwam apart te zitten en werd goed verzorgd.

Ondanks de inspanningen is Ares nog steeds niet goed hersteld. Hij komt niet aan, heeft geen energie, en geen eetlust. Afgelopen dinsdag wilde hij niet meer eten en toen is besloten dat het tijd werd dat Ares terug gaat naar dierenarts. Daar zagen ze dat hij koorts had en de kans op uitdroging was aanwezig. Hij werd dus opgenomen en kwam aan het infuus, kreeg medicatie en een speciaal dieet. Er werd ook bloed afgenomen voor een algemene analyses. De volgende dag was hij levendiger en kreeg wat eetlust. De dierenarts gaf een akkoord dat Ares weer terug naar de opvang kon.

Helaas waren de analyseresultaten niet goed. Ondanks dat hij negatief getest is op de standaard ziekte testen heeft hij zeer hoge witte bloedcellen (symptoom dat hij beïnvloed werd door een secundaire infectie als gevolg van immunoonderdrukt door parvovirus); en zeer lage albumine, in 1.7 (bij minder dan 2 wordt het al noodzakelijk geacht plasmatransfusie te maken). Ares moet dus een plasmatransfusie en die is gepland op dinsdag 17 maart.

Deze heeft Ares echt nodig om de nasleep van parvo te overwinnen die bijna zijn leven beëindigde. Deze plasma transfusie kost 200 euro, de kosten die al gemaakt zijn voor Ares bedragen 207 euro. In totaal staat er een open schuld bij de dierenarts van bijna 500 euro. Canis y Felis vraagt hulp voor deze kosten. Hun uitgaven zijn mega want met zoveel honden en katten heb je nooit een reserve potje staan die onvoorziene kosten kan dekken.

Hulp is hard nodig.. waardevolle hulp.. hulp die dierenlevens redden.. help je mee? Elke donatie groot en klein is meer dan welkom. 500 euro is nodig om de rekening bij de dierenarts voor Ares te betalen, help je ons mee? Friends of Animals -IBAN: NL81 RABO 0108 4441 12 - ovv Canis y Felis

Meer foto's en filmpjes van Ares >>>