Je bent hier:

update Lia 25 oktober

UPDATE LIA 25 OKTOBER - De foto van haar staart is heftig, alles wordt gedaan voor Lia om te zorgen dat ze geen last er van heeft!.

Ook een beetje goed nieuws, elke dag gaat het een beetje beter met haar gaat wat de parvo betreft....Ze eet en drinkt zelf kleine beetjes nu.

Op de eerste foto ( foto is van 21 okt) zie je dat er bloed aan de staart zit. De dierenarts dacht dat het kwam door de heftige diarree die door de parvo werd veroorzaakt. Maar toen ze beter keek zag ze dat het aan de buiten kant zat en het leek op een abces. Omdat Lia zo extreem zwak was, wilden ze haar niet meer forceren of overweldigen dan absoluut noodzakelijk was, aangezien ze haar een antibioticum hadden gegeven om de infectie/abces hebben ze haar even met rust gelaten. Zodra ze iets beter zou zijn zou Lia grondig onderzocht worden.

Gisteren omdat Lia wat meer was hersteld besloot de dierenarts de staart te onderzoeken en het hele gebied werd geschoren... en toen ontdekten ze dit. Ze hebben röntgenfoto's genomen maar er is niets gebroken. Er is een ernstige infectie die leidt tot dood (zwart) weefsel in dat gebied. Ze weten niet waar dit aan te wijten is want het is niet duidelijk of er een aanval van een hond is geweest of een beet van een ander dier, wellicht geprikt door iets.. ze weten het niet..

Wat wel duidelijk is, is dat de abces wat geleid heeft tot de ernstige infectie, dood weefsel,  zal leiden tot de amputatie van haar staart zodra ze sterker en hersteld is.