Je bent hier:

Refugio La Candela in grote problemen

De sloop begint met 1 maand en 200 dieren zijn dan dakloos.

 

In 2016 betrok Refugio La Candela het land van 65 hectare plus een terrein van 5 hectare met meerdere voorzieningen voor vee en menselijke huisvesting: beide eigendom van de persoon met wie ze een overeenkomst hebben bereikt, toen nog niet wetende wat hun te wachten stond.

 In 2017 kwamen ze er achter dat deze persoon alle voorzieningen die op de 5 hectare grond staat dit zonder vergunningen heeft gebouwd. Deze persoon werd hiervoor veroordeeld en moet als hij het niet afbreekt zijn straf uitzitten.

Vanaf 2017 zijn ze toen begonnen met een traject van administratieve procedures en uitgaven: betalingen van vergoedingen enz die in deze drie jaar meer dan 15.000 euro hebben bedragen,om de sloop tegen te houden.

Na drie jaar worstelen met drie verschillende openbare besturen, zijn de dieren die in de opvang leven en de mensen van Refugio Candela totaal verlaten en genegeerd door het ministerie van Milieu, de gemeenteraad van de Puebla del Rio en het ministerie van Landbeheer. Geen van de drie administraties voelt zich bekwaam om het probleem op te lossen en Refugio La Candela mag het zelf uitzoeken.

Eind 2018 kon Refugio La candela de 65 hectare grond kopen omdat de eigenaar door financiële problemen hiervan onteigend werd. Helaas kon hij de 5 hectare grond behouden waar alle voorzieningen voor de dieren en vrijwilligers opgebouwd is. Hij zal alles wat er op staat slopen om zo zijn straf te ontlopen, er werd hun schriftelijk meegedeeld dat ze per direct dit grond moesten verlaten.

Ze moeten dit alles opnieuw opbouwen in het gebied dat hun eigendom is, zodat ze nooit weer dit zullen meemaken en de dieren gevaar lopen.

In een recordtijd van 1 maand moet dus een aantal verblijven van de dieren opnieuw gebouwd worden, dit alles gaat 30.000 euro kosten.

WAT MOET HERBOUWD WORDEN:

• De verblijven en een quarantaine ruimte voor de konijnen.
• Een quarantaine ruimt voor de paarden en boerderij dieren ( 2 boxen)
• Een opslag voor het voer • Een opslag voor het stro en hooi.
• Onderdak voor de geiten
• Onderdak voor de vogels, kippen
• Een quarantaine ruimte voor de honden en een ruimte voor de gehandicapte honden.
• Een schuilplaats tegen de zon en regen voor de grote dieren.
• Er is tevens een wasruimte en verblijf nodig voor de vrijwilligers.

200 van de 500 dieren zullen met een maand hun onderkomen kwijt raken… en dit kunnen we toch niet laten gebeuren. Samen staan we sterk.. of je nu in Spanje of in Nederland woont.. de dieren kennen geen grenzen en hebben hulp nodig. Help je mee?

Doneren kan rechtstreeks via deze link - www.gofundme.com/f/van-a-demoler-el-santuario-corremos-peligro

Of via Stichting Friends of Animals - NL81 RABO 0108 4441 12 - ovv La Candela   - Voor buitenlandse donaties - BIC : RABONL2U

De site en facebook van Refugio La Candela waar alles te volgen is en waar de tussenstand tevens wordt bij houden.
https://www.salvemoslacandela.com/
https://www.facebook.com/refugiolacandela

Meer informatie en foto's op het forum >>>>>>>>