Je bent hier:

Quitin in the middle of nowhere

Tijdens een wandeling zag Olga deze hond in het midden in het veld. Gezien zijn wonden aan de oren, korstjes rondom de ogen en de roos/schilfers was het gelijk wel duidelijk dat de hond hulp nodig heeft en waarschijnlijk leishmania heeft.

Olga is met hem naar de dierenarts gegaan en er is bloed afgenomen, het is nog even afwachten op de uitslag. De hond nu Quintin genoemd is een reutje van 5.5 kg en ongeveer 4 jaar oud. Hij is buitengewoon aanhankelijk en onderdanig, maar ook angstig. Het lijkt erop dat hij in zijn verleden flink wat slag heeft gehad want als Olga bv een bezem pakt dan rent hij doodsbang weg.

Maar nu is hij veiling bij Canis y Felis en is er geen reden meer om bang te zijn.  De resultaten van de Quitín-test zijn al binnen en zoals verwacht is hij positief getest op leishmania. Gelukkig is het negatief getest voor de rest van de ziekten (filaria, erlichia, borrelia en anaplasma).

3 feb hebben ze een afspraak om een algemene analyse te doen en de toestand van zijn organen te bekijken, en afhankelijk van de uitslag zal de dierenarts beoordelen of hij hem met glucantime of miltefosine zal behandelen. Voorlopig zijn ze al begonnen met allopurinol, impromune om zijn immuunsysteem te versterken en een Omega-supplement. Updates van Quintin zullen we in zijn dagboekje op het forum plaatsen >>>>