Je bent hier:

Nieuwe samenwerking - Huellas con Esperanza

De vrijwilligers van de organisatie "Huellas con Esperanza" zijn al jaren actief met het helpen en opvangen van de dieren. Ze hebben besloten in november 2016 een geregistreerde organisatie te worden. Huellas con Esperanza bevind zich in Alcalá del Valle, een plaats in Cadiz. Het is een jonge organisatie die bestaat uit 10-12 vrijwilligers. Deze organisatie heeft de steun van de gemeente en kan hierdoor ook stap voor stap groeien en dan meer dieren dan alleen honden en katten opvangen want dat is hun grote droom.

Vorig jaar was er een verkiezing in het dorp en Hueallas con Esperanza deed ook mee. Wat kon er gewonnen worden ? Geld.. heel veel geld. De gemeente krijgt geld van de provincie Andalucie, ze hebben dit geld ter beschikking gesteld aan een goed doel. De mensen in het dorp mochten stemmen waar het geld naar toe zou gaan. Hueallas con Esperanza heeft een verzoek ingediend voor een nieuw asiel, heel veel mensen hebben gestemd en ze hebben gewonnen!!

De gemeente is op dit moment al druk bezig met de bouw en in theorie zou het met 2 maanden af moeten zijn. Dit wordt een kleine asiel waar ruimte is voor ongeveer 30 honden en 15 katten.De honden zullen ook een mooie buitenplaats krijgen waar ze kunnen spelen en rennen en de katten krijgen ook een aparte ruimte waar ze kunnen verblijven.

Op de foto's is te zien dat de honden niets hebben, niet een heerlijk mandje om te slapen. 2 pallets staan klaar met mandjes, dekens, speelgoed, medicatie, voer enz.. en die zullen donderdag 7 september aankomen bij Huellas con Esperanza. We houden jullie op de hoogte over het transport en deze organisatie want uiteraard zullen we hun verder helpen met het inrichten van de honden en katten asiel.