Je bent hier:

Nieuw dodingscentrum in Cadiz

Er is een nieuw dodingscentrum in Chiclana. Een voormalig hondenpension wordt omgebouwd tot dodingscentrum. Diverse gemeentes in de Baai van Cadiz hebben een contract afgesloten met de exploitant van het dodingscentrum, zonder dat er ook maar iets was voorbereid voor bv de huisvesting van katten. De hondenkennels worden provisorisch verdeeld door middel van draad, gaas en rietmatten. Katten worden in transportbakken ondergebracht omdat de benodigde ruimte er voor hun niet is.

De laatste tijd zijn er veel jonge kittens in het nieuwe dodingscentrum gekomen. Veel van deze kittens zijn eigenlijk nog afhankelijk van hun moeder, er is geen geschikt voer voor hun. Meer en meer kittens komen niet in gewicht aan en hun overlevingskans is zeer klein. 

Aangezien er niet zoveel katten bij Khatucai ondergebracht kunnen worden, nemen ze eigen voer, krabpalen en speelgoed mee naar het dodingscentrum om het wat in te richten. De laatste dagen zijn de kittens die er slecht aan toe waren uit het dodingscentrum gehaald. 5 Kittens van een maand oud zijn met een vrijwilliger mee naar huis gegaan, 5 zijn in het quarantaine gedeelte van Khatucai ondergebracht. Andere zijn bij de dierenarts opgenomen. Maar het is de vraag of ze het zullen overleven.

Het is een drama. Alles begon met goede bedoelingen. De eigenares van het het voormalige pension heeft als voorwaarde gesteld dat er geen dodingen zouden plaats vinden en op deze grond is er naar een exploitant gezocht die het zo wilde doen. Diverse gemeentes zijn toen onder druk van dierenorganisaties overgestapt van het dodingscentrum van Jerez naar deze nieuwe. Uiteindelijk is alles overhaast en zonder enig systeem in werking gegaan . Er is ook een gebrek aan personeel, om over gekwalificeerd personeel maar te zwijgen.

Het resultaat daarvan is: vieze kennels en totaal verwaarloosde dieren. De exploitant heeft ook nog een dierenarts in dienst genomen waarvan bij de dierorganisaties bekend is dat ze uit een ander dodingscentrum komt en zich niet interesseert voor het welzijn van de dieren. Zij ziet het meer als haar taak dat de dieren een chip, entingen en een paspoort krijgen. Op dit moment lijkt het erop dat het als een ramp gaat eindigen. De Dierorganisaties vrezen dat, hoe goed de bedoeling was, er binnenkort ook in dit dodingscentrum gedood gaat worden.

Er is een tekort aan alles voor de katten, voer, materiaal/goederen om de kennels in te richten en vooral is er een heel groot tekort aan kittenvoer. We zullen in de derde week van oktober een transport naar Khatucai laten gaan en we hopen dat we heel veel kittenvoer mee kunnen zenden. Mocht je willen helpen en een donatie willen doen, kijk even op de site waar onze inzamelpunten zitten, ze nemen heel graag je donatie in ontvangst. Ook financiele donaties voor Khatucai zijn meer dan welkom want de rekening bij de dierenarts loopt heel snel op.