Je bent hier:

Moeder podenco nog niet gered

Deze podenca leeft al bijna 2 jaar op straat. Ze is extreem wantrouwend en angstig, ze nadert niemand, en als iemand probeert te naderen, rent ze in paniek weg, met als gevolg gevaar omdat ze zich door een gebied met wegen en veel verkeer beweegt en het risico loopt te worden overreden.

Afgelopen winter hoorde Canis y Felis voor het eerst van haar. Iemand had een foto op facebook gezet van een zwangere teef. Er is toen geprobeerd haar te vangen maar zonder succes.

De hond verdween opeens en kwam pas 2 maanden later tevoorschijn bij een boerderij met haar toen al vrij grote pups. De hulp van Canis y Felis werd ingeroepen en ook toen is weer geprobeerd om de hond te vangen. Helaas niets werkte, zelfs de pups in een vangkooi werkte niet want mams liet zich niet vangen. Urenlang zijn ze in de winter bezig geweest en toen is besloten om de pups mee te nemen naar de opvang. De bedoeling was dat mams zich liet vangen in de vangkooi die achter was gebleven en dan ook naar de opvang toe zou komen. Elke dag werd de vangkooi gecontroleerd maar zonder succes op een dag is ze plotseling verdwenen en ondanks zoektochten in de omgeving werd de moeder niet gevonden. De pups zijn inmiddels allemaal geadopteerd.

Vorige maand ontving Canis y Felis bericht dat de hond terug gekeerd was naar het gebied, dezelfde boerderij als de vorige keer. Er werd contact op genomen met de beheerder en die bevestigde dat de hond terug was met wederom een aantal puppy’s die al groter waren en zelf op ontdekkingsreis gingen. Lees meer>>>>>