Je bent hier:

moeder met 10 pups gered

6 feb - Er kwam een melding dat er een zwangere hond rond liep en dat de bewoners in die omgeving al meerdere keren de perrera hadden gebeld over deze hond. Canis y Felis is met 2 andere organisaties op pad gegaan en ze vonden de hond die inmiddels was bevallen van 10 puppy's.

Er is geprobeerd de moeder te vangen maar dit lukte helaas niet, met oog op de dreiging van de bewoners is besloten de pups alvast mee te nemen en een vangkooi voor moederhond achter te laten. De pups zijn verdeeld over meerdere organisaties, Canis y Felis heeft 4 pups onder haar hoede genomen.

7 feb. is de vangkooi gecondoleerd maar die was helaas leeg. Vanavond gaat een vrijwilliger weer heen om voer voor de hond achter te laten en hopelijk kan ze moeder hond nu wel vangen. De pups zijn in ieder geval veilig en hopelijk mams ook snel. We zullen wat geld uit het voerproject potje overmaken naar Canis y Felis zodat ze poeder melk voor de pups kunnen kopen.

Ook is gelukkig de moeder hond gered

Moeder is herenigd met 4 van haar pups.

In totaal had ze 10 pups en deze zijn verdeeld onder 3 organisaties. 1 organisatie had een hond die net bevallen was en had 2 pups hierbij gelegd omdat de moeder hond nog niet was gevangen. Deze pups werden geaccepteerd door de moeder en drinken goed. Er is besloten deze 2 pups niet terug te halen omdat ze door hun nieuwe moeder geaccepteerd worden en voor de ander moeder is 10 pups heel veel werk.

Het bleek dat de gevangen moeder hond niet genoeg voeding heeft voor 8 pups en daarom is besloten om toch weer 4 erbij weg te halen en die in een pleeggezin te zetten die ze gaat flessen. Gevangen moeder hond draagt nu zorg voor 4 puppy's en dit gaat hartstikke goed. Deze 4 pups vallen onder het beheer van Canis y Felis en zij zullen de kosten voor de pups op zich nemen en te zijner tijd ter adoptie zetten.

Updates zullen we op het forum plaatsen - >>>>>>>