Je bent hier:

Mijita met spoed naar de dierenarts

Mijta is met spoed naar de dierenarts gebracht. Alles ging goed, haar kindjes lagen heerlijk bij haar en opeens begon ze te trillen, had geen kracht meer en raakte haar coördinatie kwijt en verstijfde helemaal.

 

Ze zijn in de auto gesprongen en onderweg is de dierenarts gebeld dat ze standby moesten staan. Olga dacht dat Mijita in haar armen zou sterven en ze niet levend bij de dierenarts zou aankomen. Gelukkig kwamen ze op tijd aan en heeft de dierenarts gelijk Mijita overgenomen.

Mijta had Eclamsie /puerperale hypocalciëmie - De dierenarts vertelde dat dit wel vaker voorkomt bij honden die borstvoeding geven. Eclampsie (melkkoorts) is een aandoening bij zogende honden die leidt tot zwakte, spierstijfheid, epileptische aanvallen en zelfs de dood. Het wordt veroorzaakt door een laag calciumgehalte in het bloed.

Gelukkig waren ze op tijd, is er snel gehandeld en komt alles goed. Ze hebben een calciuminfuus gegeven, een spier ontspanner om de bijwerkingen/pijn af te zwakken. Al snel kon ze weer normaal ademhalen en Mijita kreeg weer controle over haar bewegingen. In principe zou het goed nu zijn maar de dierenarts vertelde dat het van levensbelang is dat Mijta niet meer haar babyi's gaat voeden. Als zij dit wel doet kan het weer gebeuren.

Hoe triest het ook is om haar van haar kindjes te scheiden, Mijta haar leven hangt er vanaf. Dus aangezien de baby's nu 22 dagen oud zijn, vertelde de dierenarts dat dit geen probleem is. Ze krijgen nu speciaal voer - Royal Canin Starter Mousse Mother & Babydog .Olga dacht dat het wat meer moeite zou kosten om de puppy's aan dit voer te krijgen maar het was gelijk al een succes en ze passen zich heel goed aan. Mijta en haar pups zijn nu gescheiden tot zij geen melk meer produceert, dan als dit volledig weg is kan mams met haar kids weer herenigd worden.

De pups moeten elke dag 3-4 blikjes van die speciaal voer en dit is een grote uitgaven. Mocht je een blikje van € 1.77 willen doneren dan zou dit een super hulp zijn voor Canis y Felis.

Wij zullen dit geld overmaken zodat Olga het voer in Spanje kan kopen - Friends of Animals - NL81 RABO 0108 4441 12 - ovv puppy voer. We houden jullie op de hoogte - Meer foto's en filmpjes >>>>