Je bent hier:

Lenny gevonden op straat

Dit is Lenny, het manneke zwierf dicht bij Olga haar huis en zoals op de foto's is te zien is Lenny niet een hond die per ongeluk is ontsnapt en dat zijn baas druk naar hem op zoek is.

Lenny is zwaar verwaarloosd, zijn vacht vol met klitten en vuil, vervilt haar. Lenny heeft een tumor bij zijn hals die bloed. Zijn vacht is 1 grote vieze plak bende van bloed. Lenny is gelijk naar de dierenarts gebracht en helaas is hij positief getest op hartworm.

De dierenarts kon verder eerst niets doen want Lenny zijn vacht moest eerst onder handen worden genomen. Het manneke is gewassen, getrimd en nu kon hij voor een tweede afspraak naar de dierenarts.

 

De test gaf aan dat Lenny een ernstige bloedarmoede heeft maar het positieve is dat de overige organen niet zijn aangetast. De röntgenfoto van de borst was goed maar tijdens de echo kon de dierenarts zien dat de hartworm in een vergevorderd stadium is en hiervoor zal hij  worden behandeld.

Maar de tumor moet zo snel mogelijk worden verwijderd omdat Lenny steeds er op zit te bijten, het gaat het bloeden wat bijna niet te stoppen is. De risico op een infectie is dan erg groot.

Het probleem is de narcose.. de operatie en de hartworm...  Maar de dierenarts adviseert niet te wachten en ondanks het grote risico van de operatie moet die tumor verwijderd worden.

Dinsdag 7 januari wordt lenny geopereerd en de tumor verwijderd. Deze wordt dan naar het laboratorium opgestuurd om een biopsie uit te voeren om te kijken wat voor soort tumor het is.

Er is nu dan ook gelijk gestart met de behandeling tegen de hartworm en we moeten hard duimen dat dinsdag alles goed gaat verlopen.

Lenny is een geweldige hond, super aanhankelijk en dankbaar, hij kan goed opschieten met de andere honden en katten in Olga haar  huis. Hij slaapt graag op de bank voor de open haard en wordt steeds levendiger en speelser.

Lenny wordt nog niet op facebook geplaatst omdat de 10 dagen nog niet voorbij zijn dat de baas hem weer kan claimen.  De kans is klein.. maar wel aanwezig.  We publiceren daarom Lenny alleen op de site en forum tot de 10 dagen verstreken zijn en hij een chip op naam van Canis en Felis heeft.

Als Lenny dinsdag de operatie overleeft en het goed gaat kan hij op afstand worden geadopteerd.. voor nu vragen we heel veel duimpjes en kaarsjes voor het manneke  Meer foto's van Lenny op het forum >>>>