Je bent hier:

Hulp gevraagd, er is dringend voer nodig

Spanje heeft een lockdown. Deze maatregel wordt 30 maart nog meer aangescherpt want dan gaat Spanje helemaal op slot, alleen mensen met een vitaal beroep mogen nog werken. De economie wordt voor ten minste 2 weken helemaal stil gelegd.

Dit heeft grote gevolgen voor onze asielen. Er komen geen mensen meer langs om voer en andere goederen voor de dieren te doneren. Er kunnen geen evenementen georganiseerd worden om geld in te zamelen om bv een dierenarts te betalen, voer te kopen. Geen stands meer met goederen om te verkopen op de markt... Hun inkomen is drastisch gedaald en de opvangen komen in de problemen. De huur en overige vaste lasten moeten betaald worden en ook het voer voor de dieren, dierenarts enz gaat door in deze verschrikkelijke tijd.

47 miljoen Spanjaarden moeten verplicht thuisblijven om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.  Doordat Spanje op slot zit, zijn wij niet de gelegenheid om hun te helpen door een transport met oa voer te sturen.

De overheid in Spanje staat toe dat vrijwilligerswerk, dat verband houdt met de verzorging van dieren in opvangen en asielen, doorgaat. Hierbij moet men zich wel aan de voorschriften houden van: slechts 1 persoon ter plaatse, voldoende afstand houden van mensen die ze kunnen tegenkomen.

Bovendien moeten, in het geval van dierenbeschermers zoals asielen en opvangen, hun vrijwilligers geaccrediteerd zijn met een certificaat van de vereniging/stichting. Dankzij dit certificaat kan bv Olga van Canis y Felis elke dag naar de opvang om de dieren te verzorgen en als het nodig is met ze naar de dierenarts gaan. Als de politie haar aanhoudt moet ze dit certificaat kunnen laten zien.

De vrijwilligers zijn hierdoor ook in staat om de kattenkolonies te bezoeken en zieke en gewonde dieren op te halen. Maar ook voor elke vrijwilliger bestaat een grote kans op  besmetting en buiten op straat zijn is een heel groot risico.

Eén vrijwilliger van Canis y Felis is besmet met het corana virus en heeft het in lichte vorm. We hopen dat ze snel mag herstellen en hier goed mag uitkomen. In huis blijven is veiliger maar ondanks het gevaar besmet te raken gaan ze op pad om de dieren te verzorgen.

Het is verschrikkelijk wat er momenteel in de wereld speelt en het is nog lang niet achter de rug. Het zijn zware tijden voor iedereen. We proberen allemaal zo goed als we kunnen met dit drama om te gaan en te doen wat het beste is.

We weten dat iedereen wel wat anders aan zijn hoofd heeft maar toch willen we vragen of jullie wellicht de asielen willen steunen. Ze hebben onze hulp zo hard nodig om bv voer voor de dieren te kopen. De bodem raakt in zicht en er is eten voor de dieren nodig

Mocht je een donatie willen doen dan kan dit naar - Friends of Animals -IBAN: NL81 RABO 0108 4441 12 - ovv Voer

We houden jullie op de hoogte. Pas goed op jezelf en wees voorzichtig.