Je bent hier:

Hond Bruno uit inbeslagname

Een paar dagen geleden werd Canis y Felis gebeld door een sociaal medewerker van de gemeente. Ze had een patiënt met meerdere problemen, deze persoon had een hond van 12 jaar en was niet in staat er voor te zorgen. De sociaal medewerker vertelde dat de hond al jaren niet meer buiten was geweest en dat de baas niet in staat was om de hond zelfs de basis benodigdheden/behoeftes te geven.

Ze waarschuwde dat de hond erg vies was, zijn haar vol met klitten en hij heeft gewoon in zijn eigen ontlasting geleefd en gelegen. De hond moest het huis ook verlaten want zou de huurbaas hem naar het gemeente asiel (dodingscentrum) brengen.

Olga ging met een vrijwilliger heen om de hond op te halen en ze waren heel verbaasd toen ze Bruna zagen. Ze hadden zich op het ergst voorbereid maar Bruno zag zo op het oog er goed en schoon uit. Het bleek achteraf dat een ander sociaal medewerker wist dat Canis y Felis de hond op zou komen halen en heeft de hond gewassen en geborsteld.

Olga is met Bruno voor controle naar de dierenarts geweest en die gaf aan dat Bruno aardig wat huidirritatie/huidontstekingen heeft en de oorzaak hiervan is de slecht onderhouden vacht met vele klitten enz. Bruno krijgt nu 10 dagen antibiotica voor de genezing van zijn huis. Na de 10 dagen krijgt hij een check up en wordt ook bloed afgenomen voor de overige onderzoeken. Nu lekker bijkomen en herstellen voor Bruno - Updates van Bruno >>>>