Je bent hier:

Hond achterlaten bij Canis y Felis

29 juni heeft iemand deze hond aan de deur van de opvang van Canis y Felis achtergelaten. Tegen 22.00 blaften de honden en stopten niet. Toen ze gingen kijken wat er aan de hand was zagen ze een hond vastgebonden aan de deur. De hond is zichtbaar zwanger en ze zijn vandaag naar de dierenarts gegaan om te weten in welke fase ze zit en van hoeveel het er zijn.

Zoals het lijkt zal Frida, die naam heeft ze gekregen, met 10 dagen ongeveer bevallen en wat nu zichtbaar op de foto's is dan zullen er 5 puppy's komen. Frida is erg aanhankelijk en kan goed met de ander honden opschieten, uiteraard heeft ze geen chip en is er niemand naar haar komen vragen. Het lijkt erop dat ze altijd bij mensen heeft gewoond en ook in de auto zitten is niet onbekend voor haar. Toen ze naar de dierenarts gingen en de auto deur opende sprong Frida gelijk in de auto.

Er wordt nu gekeken of er een aparte ruimte voor Frida in de opvang gecreëerd kan worden zodat ze in alle rust kan bevallen en geïsoleerd is van de andere honden. Wordt dus vervolgd.......

 

UPDATE - 2 juli zijn ze tegen 20.00 met Frida naar de dierenarts gegaan. Frida had het moeilijk, pufte, kreunde en jankte. De bevalling was van start gegaan maar er was iets niet goed Frida kreeg een keizersnede vanwege de complicaties met de eerste pup, helaas ondanks dat ze een uur geprobeerd hebben met hart massage en warmte.. mocht deze kleintje het niet redden. Frida heeft 4 wonderschone puppy's gekregen, 3 meisjes en 1 jongetje, met deze 4 gaat het goed. Frida is ook gelijk gecastreerd en de kersverse moeder maakt het goed. Vandaag verblijven ze nog in een pleeggezin en morgen worden ze overgebracht naar de opvang van Canis y Felis waar een ruimte voor Frida en haar kids is ingericht.

Updates van Frida en haar kids kun je hier volgen >>>>>>>>>>>>