Je bent hier:

Het asiel van Masquechuchos gaat verhuizen!

Eindelijk... na zoveel jaren is er een geschikte plek gevonden voor het asiel.Zoals de meeste weten is de plek waar ze nu zitten een drama, geen water, geen stroom.. ze zitten er illegaal maar gedoogd.  Het is bijna een onbereikbare plek en door het op een berg zit loopt alles scheef en is het moeilijk om iets te bouwen/te verbouwen.

Het nieuwe asiel komt in Llanera, dit is ongeveer 20 km van hun oude asiel vandaan.  Het is een oude, vervallen honden pension en er is water, stroom en een toilet aanwezig.  Er moet heel veel nog aan gebeuren maar het is al zo positief dat deze prachtige plek is gevonden en ze zitten daar legaal. Hoe geweldig straks voor de vrijwilligers, bezoekers dat ze koffie kunnen drinken in een kantine en zelfs naar een toilet kunnen gaan. Het zal ook meer mensen uitnodigen om te komen kijken, helpen, te adopteren.

De houten kennels gaan allemaal mee naar het nieuwe asiel. Er moet van binnen en van buiten, speelruimtes enz..veel gebeuren maar ze zijn zo positief allemaal en vol goede moed om hun schouders er onder te zetten. Ook wij zullen natuurlijk helpen waar we kunnen en hopelijk helpen jullie ons mee zodat Masquechuchos een geweldig asiel gaat krijgen.

Meer informatie over het hoe en wat, de kosten enz enz.. zal met de tijd nog komen maar we wilden alvast dit geweldig nieuws met jullie delen.  We hebben 2 video's ontvangen waar Blanca de voorzitter en oprichter van Masquechucos een rondleiding geeft.  We houden jullie op de hoogte.

Een team van vrijwilligers is al begonnen met de boel op te ruimen - elektriciteit zo een luxe voor Masquechuchos... geweldig!