Je bent hier:

GALGOS DE LA MANCHA

Galgos de la Mancha bestaat uit een groep vrijwilligers die zich bewust zijn van de verwaarlozing en mishandeling van windhonden en jachthonden in hun land

De vereniging is ontstaan midden in het jachtgebied, in La Mancha, precies in Tomelloso (Ciudad Real). Door de massale achterlatingen, het gebrek aan hulp en adopties ontstond de behoefte aan een vereniging die zich zou inzetten voor deze jachthonden. Ze hebben de stap genomen en op 5 september 2014 werd de Vereniging Galgos de La Mancha opgericht, Hun belangrijkste doel is om bewustwording te creëren en een einde te maken aan de situatie waarin deze dieren lijden en duidelijk te maken dat deze rassen niet langer worden beschouwd als louter jachtgereedschap, maar worden gezien als de nobele gezelschapsdieren.

Het jachtseizoen is weer voorbij en ze hebben een lawine aan windhonden binnen gekregen, veel dieren op straat, in de kennels wachtend tot ze in hun asiel kunnen komen. Ainhoa van de vereniging Galgos de la Mancha schreef ons vorig jaar al met de vraag of we wat voor hun konden doen en we hebben hun op de lijst er bij gezet.

Vorige week nam Ainhoa weer contact met ons op want hun vereniging bevindt zich in een kritieke situatie, als ze geen hulp krijgen van andere verenigingen zullen we de opvang moeten sluiten, er is een tekort aan alles en de situatie is onhoudbaar.

We hebben het voerproject potje voor noodgevallen en dit valt echt onder een noodgeval want het kan toch niet zo zijn dat een asiel moet sluiten. We hebben 500 euro naar Galgos de Mancha overgemaakt en we hoeven jullie niet te vertellen hoe blij ze zijn. Zodra het voer is gekocht zullen we de foto’s , facturen en video’s met jullie delen.