Je bent hier:

Even voorstellen

De organisatie Rescate Animal Brigada Animalista te Cadiz is officieel geregistreerd in 2016,hoewel de 3 vrienden toen al jaren bezig waren met honden te redden.

Met de tijd zijn er enkele vrijwilligers bijgekomen die helpen in het asiel. AsociaciĆ³n de Rescate Animal Brigada Animalista 340 In hun asiel zitten gemiddeld 70 honden die een nieuw thuis zoeken. Ook zitten er honden in een pleeggezin bv om te socialiseren of die medische zorg nodig hebben.

Ze helpen zwerfkatten met de VST methode -Vangen - Steriliseren en Terugplaatsen en geven de katten kolonies te eten. Ze voeden 12 kolonies, 150 katten. Dit is ongeveer 12 kg voer per dag.

Hun organisatie is volledig onafhankelijk, niet gecontracteerd met een overheidsinstantie. Ze betalen huur voor het asiel en ze proberen met donaties, loterijen , via de verkoop op markten om het allemaal wat te bekostigen. Dit valt niet mee want de uitgaven zijn veel hoger dan de inkomsten.

Galia heeft zelf 6 katten opgenomen in haar huis, een collega van haar heeft 14 katten in de pleegzorg en een aantal zijn nog verdeeld over pleeggezinnen.Hun grote wens is ooit ook een katten asiel te starten zodat alle katten daar onder gebracht kunnen worden en alleen de zieke katten in de pleegzorg hoeven. Op die manier kunnen ze veel meer katten opvangen.

Galia had in 2022 ons al om hulp gevraagd en we konden niet veel op dat moment wat doen. We hebben in dec toen 2 pallets met goederen voor de honden en katten gestuurd, we hadden helaas geen voer, alleen materiaal op voorraad. We gaan kijken of we onze steun wat kunnen uitbreiden want ze hebben echt hulp nodig voor de honden in het asiel en de katten kolonies.