Je bent hier:

DE KLEINE TOGO

Dit is Togo, hij is nog maar ongeveer 6 maanden oud

 

13 mei… In het midden van snelweg , onlangs aangereden, op zoek naar een plek waar je kon schuilen. Ze waren op weg met Roto naar de dierenarts voor controle en op hun route dachten ze dat iets zagen.. een schaduw, iets vloog snel de snelweg over?

De auto werd aan de kant om te controleren wat ze nu dan hadden gezien… met hun hartslag in de keel lopend langs de snelweg en daar… daar lag je… trillend achter de vangrail. Bloed uit je mond en je oren in elkaar getrokken van angst… NEE je oren zijn in elkaar getrokken, je hebt ze gewoon niet…. Je oren zijn afgesneden.. je bent mishandeld, verminkt.

Hoeveel pijn heb jij al moeten hebben geleden kleine Togo, hoeveel leed is jou al aangedaan. Zo mishandeld door de mensheid en hoe dapper en braaf ben je dat ondanks dat je als zoveel mee gemaakt hebt je zonder enige protest in de auto stapte.

Je ogen weerspiegelden een mengeling van ongeloof, opluchting en hoop ...Je voelde dat je leven ging veranderen en dat je je pijn en verdriet nu achter je kunt laten.

Vandaag slaap je voor het eerst warm zonder angst, met water en eten en met handen die jou gehavende lichaam zullen strelen.

Togo lijkt een gebroken elleboog te hebben en heeft aan 1 kant een beste dreun gehad, ook heeft hij aan die kant schaafwonden aan het gezicht, been en nek. Er zijn foto’s gemaakt en er is nog geen diagnose/behandeling verder vastgesteld omdat de foto’s naar de specialist zijn gestuurd.

 

UPDATE 14 MEI -  De operatie van Toga gaat 500 euro kosten. De dierenarts heeft contact met vele organisaties waaronder ook een stichting in Luxemburg. Deze stichting heeft aangeboden de operatie van Togo te betalen. Super goed nieuws en hopelijk gaat alles zoals gepland en zal Togo met een tijdje helemaal weer hersteld zijn.

 

Updates van Togo >>>>>>>>>>