Je bent hier:

Canis y Felis - 3 pups vol met teken gered en hun vader

Canis y Felis - Een man klopte aan de deur van het asiel. Hij had 3 puppy’s en een reu bij zich. De man gaf aan dat deze honden sinds 3 dagen bij hem op het terrein waren en omdat hij maar sporadisch in dat huis verblijft, kon hij niet voor de honden zorgen. Hij had de perrera gebeld en daar zouden de honden naartoe gaan, maar de buren hadden tegen hem gezegd dat hij naar Canis y Felis moest gaan.

Canis y Felis gaf aan dat ze op dit moment geen ruimte en financiële middelen hadden om de honden op te nemen. Ze boden aan dat zij op zoek zouden gaan naar pleeggezinnen en dat hij de dieren tot zondag bij zich zou houden. Hij gaf aan dat er niemand in het huis aanwezig was, maar hij de honden daar zou houden en zij er vrij toegang zouden hebben. Achteraf bleek dat hij gewoon een leugenaar was die zich van de honden wou ontdoen.

Het reutje schijnt al anderhalf jaar daar te zijn en is de vader van de 3 pups. De buren gaven aan dat de moeder hond was bevallen van 10 puppy's. Hij heeft 7 honden weg gegeven en deze 3 kon hij waarschijnlijk niet meer kwijt. Zomaar opeens op een dag was de moederhond dood .. Waarschijnlijk, door alles met wat ze nu weten, is ze overleden doordat ze te weinig voeding kreeg en dan de teken.. Door de teken waarschijnlijk ernstige bloedarmoede en daar dan de zwangerschap nog bovenop en dan nog het voeden… Dat is haar hoogstwaarschijnlijk teveel geworden.

Die meneer liet de honden gewoon alleen, zonder voeding of water en de buren gooiden met regelmaat wat voeding voor de dieren over de muur. Donderdagavond zijn de vrijwilligers naar het huis gegaan met de bedoeling de dieren frontline te geven en de teken te verwijderen. De frontline wat nutteloos, want het was laag na laag en alleen de eerst laag werd bereikt. Ze moesten dus handmatig de teken verwijderen. Die avond gingen ze rond 02:00 diepbedroefd naar huis.. dit omdat ze de honden daar moesten laten want ze hebben geen ruimte meer in het asiel.

Op vrijdag gingen ze weer heen om een tweede dosis Frontline te geven en de honden te ontwormen. Toen ze aankwamen zagen ze dat de pups aan de diarree waren en dit maakt hun erg ongerust. Ze zijn de vrijdagavond met de honden naar de dierenarts gegaan waar die werden getest op de parvovirus en dit was gelukkig negatief. De dierenarts heeft ze opgenomen want ze kwamen aan het infuus om uitdroging tegen te gaan en kregen vitamines en medicatie tegen de diarree en braken. Zaterdagmiddag kregen ze te horen dat de honden de nacht goed hadden doorgebracht, de ontlasting een stuk beter was en dat ze weer opgehaald mochten worden. Wel moeten de pups speciale voeding en medicatie voor de darmen om die te helpen herstellen.

De pups zijn eerst met Olga mee gegaan en er werden gelukkig snel pleeggezinnen gevonden waar de puppy’s en reu nu mogen herstellen. Canis y Felis was bijna schuldvrij bij de dierenarts maar alleen de behandeling/bezoek/verblijf van de pups bij de dierenarts maakt dat de schuld alweer op 400 euro staat. De honden moeten nog hun inentingen, chip, bloedtesten enz… dus de dierenartskosten worden nog hoger.

We zullen de honden aan onze adoptie op afstand project toevoegen maar ook eenmalige donaties zijn meer dan welkom voor deze rakkers. Mocht je een donatie willen doen dan kan dit op ibannr IBAN: NL81 RABO 0108 4441 12 - BIC : RABONL2U tnv Friends of Animals. ovv CA Pups

Canis y Felis heeft onze steun hard nodig.

Meer foto's en updates >>>>>