Je bent hier:

Buba met een mega overgewicht

Canis y Felis hoorden enkele dagen geleden van Buba ( zo hebben ze haar genoemd) via een facebook post. De hond was achtergelaten in een leeg huis.. de baasjes waren vertrokken en er werd hulp ingeroepen op facebook.

Na enkele dagen zag Olga dat niemand had gereageerd en de zorg voor Buba op zich wou nemen… het breekt je hart toch als je de foto’s van haar ziet en ook Olga haar hart brak en heeft Buba opgehaald.

Buba is een teefje van ongeveer 5 jaar oud en het is dus overduidelijk dat ze een enorm overgewicht heeft. Ze heeft moeite met bewegen, ademen en heeft een fikse oorontsteking en loopoor. Ook haar huid is slecht en ze heeft ontstekingen aan de benen. Het is onbekend hoe Buba in deze staat is gekomen, bleven ze voeren of heeft ze gezondheidsproblemen? Het feit ligt er dat ze veel te dik is en er iets aan gedaan moet worden.

Olga is met Buba naar de dierenarts geweest en er is bloed afgenomen voor een algemene analyse, glucose en schildklierprofiel enz. De dierenarts kon niet hart beluisteren vanwege de dikke laag vet die ze heeft. Het is nu even afwachten op de uitslagen. Buba heeft 20 dagen antibiotica gekregen en oordruppels voor de oorontsteking.

Ze is enorm aanhankelijk, sociaal en dankbaar. En hoewel haar obesitas haar mobiliteit zo beperkt, wordt ze super blij als ze de riem ziet en de straat op gaat. We houden jullie op de hoogte over de ontwikkelingen van Buba. Buba wordt al gedeeltelijk op afstand geadopteerd en zoekt nog een fosterbaasje erbij voor 5 euro per maand.

Ook donaties, elke euro is meer dan welkom voor deze dame die met regelmaat een bezoekje bij de dierenarts zal moeten brengen.

Meer foto's en video's >>>>>