Je bent hier:

Moeder nog niet gered

Omdat het vangen vorige keer niet lukte is nu hulp in groepen van ARIA die zich inzet en helpt bij het vangen van gecompliceerde honden die niet gemakkelijk te redden zijn. Vorige week is geprobeerd de hond te vangen met een vangkooi, de deur wordt bediend met een afstandsbediening. Albert van de stichting ARIA heeft eerst het geprobeerd om haar te lokken met voedsel maar de enige die daar op afkomt is de hond van de beheerder van de boerderij die met haar optrekt. Toen ze zagen dat voedsel niet werkt zijn haar puppy’s als lokaas gebruikt. Deze zijn in een transport in de kooi gezet en ook hier trapte mams niet in en liet zich niet vangen.

De hele nacht , tot de volgende ochtend zijn ze gebleven maar helaas..... Albert moest er weer vandoor om met zijn kooi de route te rijden om andere honden te vangen. Olga stond weer in dezelfde situatie als die winter.. wat te doen? De pups daar laten met het gevaar door die nu zelf op ontdekkingsreis gaan dat ze worden overreden.. en hun dood en kwestie van dagen zou zijn. Met pijn in hun hart omdat ze de mams niet konden vangen zijn de 6 pups wel meegenomen naar de opvang.

De 3 lichte zijn reutjes en de 3 donkere zijn teefjes. Ze blijven er aan werken om de moeder ook van de straat te krijgen

Er is ook contact opgenomen met andere reddingsteam uit Sevilla die hun materiaal zal lenen om op de boerderij te plaatsen waar de hond schuilt. Dit is niet een vangkooi maar een metalen constructie als de vangkooi, zodat ze vertrouwd er aan kan raken en wanneer ze de constructie vertrouwd, daar gaat eten wordt er contact opgenomen met die reddingsteam die dan de echte vangkooi als vervanging gaat plaatsen. 

De pups zijn nu veilig en hopelijk de moeder ook binnenkort