Je bent hier:

Ladridos Felices

Stichting Protectora de Animales y Plantas Ladridos Felices is een non profit organisatie die is opgericht in september 2011 te Malaga, de voorzitter is Paloma Luque. 

Sinds 2009 zijn de vrijwilligers actief aan het werk om honden uit dodingscentra te halen. Zolang de situatie in Spanje niet verandert, probeert Ladridos Felices zoveel mogelijk dieren van de dood te redden om daarna een nieuw huis voor ze te zoeken. De meeste honden verblijven 10 dagen in een dodingscentrum totdat ze geëuthanaseerd worden. Samen met ‘Nucleo Zoológico’ is er een legale locatie gezocht om de honden op te vangen. Er is een stuk land gevonden en gehuurd. Het is een veilige plek waar de honden verblijven nadat de honden uit het dodingscentrum zijn gehaald en voordat ze naar hun nieuwe baasje gaan.

Op het terrein staat een huis waar een vrijwilliger kan wonen zodat de honden niet alleen zijn. De tuin heeft een oppervlakte van 2500 m². Er zijn mooie ruime verblijven voor de honden gemaakt, elk verblijf heeft een schuilhuisje en heeft bomen waardoor er altijd schaduw is voor de honden. In deze opvang verblijven 70 honden.


We zijn in 2014 in contact gekomen met Ladridos Felices door hun dierenarts Sergio contact met ons op nam. Ladridos Felices had het moeilijk en hij vroeg of wij misschien iets voor hun konden betekenen.
We zijn in contact gebracht met Paloma en we hebben besloten hun te helpen met het sturen van hulpgoederen. In 2015 zijn 7 pallets naar Ladridos Felices gegaan. Op de foto Sergio met een aantal honden.

 

 

Transport 2015
 

In januari 2017 nam Sergio weer contact met ons op.  Zoveel zieke, gewonde dieren komen binnen en de honden hadden het zo koud en ze hadden dringend dekens nodig.

Helaas ontbrak het ons toen aan geld om een transport te sturen maar dankzij de vele donaties kunnen we half februari een transport met hulpgoederen naar Ladridos Felices sturen. We zullen dit asiel als het kan ook blijven helpen met het sturen van goederen voor de honden.