Je bent hier:

KHATUCAI, ASOCIACIÓN PROTECTORA DE ANIMALES

Khatucai - Khatu s afgeleid van het Latijnse woord Cattus wat kat betekent, Cai is een afkorting die men gebruikt voor Cadiz

Khatucai is een vereniging in Cádiz, opgericht in 2008. Hun aandacht gaat speciaal naar katten omdat deze dieren vaak worden vergeten door de maatschappij in Spanje.

Ze zijn begonnen met een grote groep katten die een mevrouw had verzameld. Dit waren er meer dan 100 en ze bleven zich maar vermenigvuldigen. Velen stierven door ziektes. In 1,5 jaar tijd heeft Khatucai deze groep onder controle gekregen en veel katten zijn inmiddels geadopteerd. De vrijwilligers van Khatucai helpen de zwerfkatten door ze op te vangen, te verzorgen, steriliseren, castreren met als uiteindelijk doel een adoptant voor ze te vinden.

Hun toewijding ligt bij de katten in het dodingscentrum Gesser (voor dieren uit Chiclana, Conil, Barbate, Vejer .... ) en het dodingscentrum van Jerez.

De meeste katten zijn in zeer slechte lichamelijke conditie en hebben dringend medische hulp nodig. Het zijn katten die niet kunnen eten, FIV of Leukemie hebben. Josefina gaat elke dag naar het dodingscentrum om de katten medicijnen en vitaminen te geven. De hele zieke dieren haalt ze daar weg en neemt ze onder haar hoede. Voor de katten die Josefine uit het dodingscenturm haalt moet ze 30 euro per kat betalen, dit is voor een chip, paspoort en een rabiës vaccinatie.

Op dit moment verblijven er ongeveer 200 katten in Khatucai.

Het asiel, de opvang van de katten