Je bent hier:

Huellas con Esperanza

De vrijwilligers van de organisatie "Huellas con Esperanza" zijn al jaren actief met het helpen en opvangen van de dieren. Ze hebben besloten in november 2016 een geregistreerde organisatie te worden. Huellas con Esperanza bevind zich in Alcalá del Valle, een plaats in Cadiz. Het is een jonge organisatie die bestaat uit 10-12 vrijwilligers. Deze organisatie heeft de steun van de gemeente en kan hierdoor ook stap voor stap groeien en dan meer dieren dan alleen honden en katten opvangen want dat is hun grote droom.

Niet alleen vindt de gemeente dat ze goed werk doen maar ook hebben ze steun van de dierenarts die hun 50% korting geeft op elke behandeling./consult.

Er werken 10-12 vrijwilligers waarvan 3 personen de vaste kern is en 2 maal daags naar de opvang gaat. s'morgens maken ze de kennels schoon, geven ze de dieren water, eten en medicatie indien nodig. Als er nog tijd over is en nodig dan worden er handelingen gedaan als borstelen, oren schoonmaken, nagels knippen enz

In de avond gaan ze weer heen om het water aan te vullen, de honden eten te geven en wordt er met ze gewandeld

De huidige opvang bestaat uit een cementen verblijf met pallets als bed voor de honden, er is geen stroom aanwezig, gelukkig wel water. De katten die ze hebben opgevangen verblijven in gastgezinnen.

Vorig jaar was er een verkiezing in het dorp en Hueallas con Esperanza deed ook mee. Wat kon er gewonnen worden ? Geld.. heel veel geld.

De gemeente krijgt geld van de provincie Andalucie, ze hebben dit geld ter beschikking gesteld aan een goed doel. De mensen in het dorp mochten stemmen waar het geld naar toe zou gaan. De goede doelen konden zich aanmelden met een verslag hoe ze het geld wilden gaan inzetten.

Hueallas con Esperanza heeft een verzoek ingediend voor een asiel, dat de gemeente van het geld een asiel voor hun bouwt. Heel veel mensen hebben gestemd en ze hebben gewonnen!!

De gemeente is op dit moment al druk bezig met de bouw en in theorie zou het met 2 maanden af moeten zijn. De gemeente schenkt zelfs hun dit stuk grond waar het asiel opgebouwd wordt. Dit wordt een kleine asiel waar ruimte is voor ongeveer 30 honden en 15 katten.De honden zullen ook een mooie buitenplaats krijgen waar ze kunnen spelen en rennen en de katten krijgen ook een aparte ruimte waar ze kunnen verblijven.

In dit nieuw te bouwen asiel zal ook water en stroom aangelegd worden, het is niet een luxe asiel maar zal simpel zijn maar van ale gemakken voorzien. Hj zal makkelijk schoon te maken zijn en niet alleen een genot voor de dieren maar ook dus voor de vrijwilligers.

De bouw van het asiel

Op dit moment zijn ze ook bezig om kattenkolonies te vangen, te steriliseren en zo controle er over te krijgen zodat de vermeerdering stopt.

Op de foto's is te zien dat de honden niets hebben, niet een heerlijk mandje om te slapen. 2 pallets staan klaar met mandjes, dekens, speelgoed, medicatie, voer enz.. en die zullen vrijdag 8 september aankomen bij Huellas con Esperanza. We houden jullie op de hoogte over het transport en deze organisatie want uiteraard zullen we hun verder helpen met het inrichten van de honden en katten asiel