CA Tiana

6 augustus 2021 - Canis y Felis kreeg een cadeautje..... Vannacht werden deze 2 ukkies over de deur van het asiel gegooid. Gelukkig bleven ze voor de sluisdeuren en zijn niet door de deurmaas gekropen want anders hadden ze het niet overleefd met de honden.

Hun oogjes zijn er slecht aan toe maar na het reinigen van de oogjes lijkt het erop dat de oogbal niet is aangetast en het een ontsteking op conjunctiva niveau. Ze krijgen antibiotica en oogdruppels om de oogontsteking te behandelen.

Het zijn een mannetje (wit en zwart) en vrouwtje ( wit en tabby) . De 2 hebben echt zoveel geluk gehad, het was puur toeval dat ze gisteravond laat nog naar het asiel moesten en de kleintjes vonden.

Anders hadden ze die vanmorgen gevonden.. of niet als ze door de gaas van de deuren waren gegaan.

Nu veilig en hopelijk komt het helemaal goed met de oogjes

13 februari 2022- Een paar weken geleden begon Tiana plotseling down te zijn, haar eetlust te verliezen, niet te willen spelen, tegelijkertijd begon ze met veel snot, niezen en congestie, dus ze dachten dat ze weer een herpesvirus had, dit tijd agressiever, dus we begonnen snel met antibiotica. Maar na een paar dagen begonnen ze te zien dat ze plotseling begon van coördinatiestoornissen in de benen, dus de alarmen gingen af, want dat is een heel kenmerkend symptoom van "dry FIP

Olga kwam via Facebook in contact met de experts over de nieuwe experimentele behandeling die wordt toegediend om FIP te bestrijden, die zeer goede resultaten geeft voor een ziekte dat tot voor kort fataal was, hoewel de behandeling vandaag nog niet is goedgekeurd en de injectieflacons niet legaal kunnen worden verkregen in Spanje, moeten ze in het buitenland worden verkregen, en vandaar de hoge economische kosten van de behandeling (€ 66 per injectieflacon).

Olga heeft aan hun de situatie van Tiana uitgelegd en dat ze vermoede dat ze FIP had. Ze hebben het bloedbeeld en de biochemie bekeken en dit was overeenkomstig met FIP waarden, en ze adviseerden zo snel mogelijk met de behandeling beginnen en haar reactie om de medicatie zien (als FIP later werd uitgesloten met meer specifieke tests, was het ergste dat kon gebeuren geld verliezen omdat de behandeling op andere manieren niet schadelijk voor haar was). Dus ze kregen snel een paar flesjes die ze kochten van een dame die bij hun in de buurt woont en ook haar kat behandelt voor FIP, en ze begonnen met Tiana's behandeling, en de verbetering was onmiddellijk!!

De dag na de eerste injectie begon Tiana te spelen, eten, normaal bewegen en beetje bij beetje om het verloren gewicht terug te krijgen!! Het was gewoon niet te geloven! Tiana heeft om de 4 dagen een injectie flacon nodig, maar dat is variabel omdat Tiana elke week moet worden gewogen en de dosis opnieuw moet worden berekend als ze aankomt.

De behandeling begon op 22 januari en er zijn 84 dagen behandeling, dus er is nog een lange weg te gaan met haar en dit kost zo veel geld in totaal bijna € 1400. Zoals je kunt zien is Tiana een vrolijke blije kitten die gezond oogt en niemand zou kunnen gissen dat ze zo'n ernstige ziekte aan het bestrijden is . Maar de behandeling werkt zo goed dat ze haar energie en wil om te leven terug heeft gekregen.Meer foto's en filmpjes en de Updates van Tiana in haar dagboekje op het forum >>>>>>>>>>

 

Adoptie op afstand      Aanmeldformulier