CA Zeus

Olga van Canis y Felis kreeg een paniek telefoon van de Athisa center ( perrera) een jonge hond had een ongeluk gehad in zijn kennel en zijn been is klem komen te zitten tussen het tralies en de muur. Zeus, zoals hij nu genoemd is, was zo wanhopig en in paniek, hij heeft met volle kracht geprobeerd zijn pootje los te krijgen en hij heeft zijn rechterbeen praktisch verbrijzeld. Zijn poot is gevoelloos en een infectie is al aanwezig. Zeus is eerst een nacht bij de dierenarts gebleven zodat hij aan het infuus kon om de infectie onder controle te krijgen. De dierenarts gaf wel aan dat de kans zeer klein is dat zijn poot gered kan worden en dat het waarschijnlijk geamputeerd moet worden.

 

1 foto van zijn poot na de behandeling van de dierenarts hebben we gedeeld. Wij zullen de afbeeldingen van zijn poot voor zijn bezoek bij de dierenarts bezocht niet plaatsen want ze zijn niet geschikt voor gevoelig mensen en zien er gewoon heftig uit. De foto’s kun je desgewenst via de mail opvragen.

UPDATE 14 oktober - Helaas geen goed nieuws. Zeus zijn poot is er slecht aan toe en kon niet worden gered. De operatie /amputatie van de poot van Zeus die gepland stond voor vandaag is uitgesteld en verzet naar aanstaande donderdag, dit wegens een spoedgeval in de kliniek.

Zeus is donderdag 17 oktober geopereerd en de operatie is goed verlopen. Zaterdag 19 oktober mocht Zeus naar 'huis' en het manneke is blij en vrolijk. Hij loopt ook al super goed op zijn 3 pootjes, net of het al tijden zo is. Zeus moet nog wel antibiotica en moet voorlopig nog even onder controle blijven om te zien of alles goed blijft gaan. Updates van Zeus >>>>>