CA Abel

Abel zat in de municipal kennel (gemeente asiel). In deze gemeentelijke kennel worden gelukkig al enkele jaren geen dieren meer ingeslapen. Het is een geweldige prestatie van de organisaties in die regio, na vele jaren van strijd om het doden van dieren te stoppen. Maar nu hebben ze nog wel een groot probleem en dat is.... overbezetting. Omdat er geen dieren meer worden afgemaakt en de invoer 3x hoger dan de adopties. De kennel herbergt 3x meer dieren dan die als capaciteit heeft. Dit vertaald dus in overbezetting en dat er veel 'onzichtbare' honden in de kennel zitten die al wel meer dan 3 jaar daar zijn. Ze zijn daar op een punt bereikt dat de kennels vol zitten en de honden in elke ruimte die beschikbaar is, veranda, kantoor... worden geplaatst.Daarom roepen ze ook de hulp in van organisaties zoals Canis y Felis met speciale dieren zoals bv pups of in dit geval Abel. Deze dieren hebben extra zorg nodig wat zij niet kunnen geven.

Abel had een grote abces op zijn kop waar hij aan is geopereerd. Ze hebben 7 grasaren uit de wond gehaald en dachten dat het probleem was opgelost. Maar Abel bleek ook nog 13 grasaren in zijn oren te hebben en deze zijn bij de 2de operatie verwijderd. Enkele dagen later kreeg abel weer een groot Abces aan zijn kop, toen ze de wond aan het spoelen waren zagen ze opeens het vloeistof uit de bek van Abel komen. Toen beseften ze dat de infectie de wang was binnengedrongen en het tandvlees en de wortel van de tand was bereikt. Abel werd voor de derde keer geopereerd en de aangetaste tand is en geïnfecteerde bot is verwijderd. Door deze wond nu heel goed schoongemaakt moest worden, er geen infectie (weer) bij mag komen is de hulp van Olga van Canis y Felis ingeroepen.

Abel is in de pleegzorg bij Olga gekomen en de wond is keurig hersteld. Nu was het dus tijd dat Abel terug gaat naar de gemeentelijke kennel... maar hoe kun je een hond terug sturen die de warme van een thuis heeft ervaren. Dit kan Olga dus niet... en Abel zit nu in de opvang bij Canis y Felis en kan hier gewoon blijven tot een nieuw thuis voor hem is gevonden. Abel is ongeveer 4-5 jaar oud. Abel is positief getest op hartworm en wordt hier nu voor behandeld. Pas als deze behandeling volledig is afgerond kan Abel zijn vaccinaties krijgen en worden gecastreerd, dit zal omstreeks februari zijn. Updates van Abel in zijn dagboekje op het forum >>>>>>>