CA Don Cato

Don Gato… zijn verhaal begint op facebook toen een vrijwilliger van Canis y Felis een publicatie zag waarin er hulp werd gevraagd voor een kat die op straat lag en niet meer kon opstaan.

Iemand anders had intussen tijd de gemeente asiel gebeld en die hebben de kat opgehaald. Olga van Canis y Felis heeft toen daar heen gebeld om informatie over de kat te krijgen.

Ze vertelden dat ze hem naar de kliniek hadden gebracht omdat de kat een reeks testen nodig had maar dit alles viel niet onder de basisondersteuning die de gemeente asiel geeft aan de kliniek dus ze vroegen of Olga kon helpen omdat de kat niet in deze toestand terug kan naar de gemeente asiel.

Don Gato zoals hij nu heet had een opgezwollen hoofd, zijn mond was pijnlijk en ze dachten aan een gebroken kaak. Maar de dierenarts gaf aan dat het niet gebroken is maar dat het kaakbot geblesseerd is door een klap. Het probleem met zijn benen was te wijten aan een breuk in de scapula ter hoogte van het gewricht en bovendien toonde de röntgenfoto die ze maakten een kogel (s) van een buks.

Deze röntgenfoto werd ook beoordeeld door een andere dierenarts die ons vertelde dat de kat hoogstwaarschijnlijk ergens hoog was toen iemand hem met een busk neerschoot en de kat op de grond viel met een beste klap en vandaar de breuken en kneuzingen. De dierenarts van Canis y Felis stuurde de röntgenfoto's naar de traumatoloog Javier Rollón, die hun vertelde dat de fractuur van de scapula erg vervelend is en dat hij op een zeer gecompliceerde plaats zat waar geen mogelijke chirurgische oplossing leek te zijn, maar dat hij het persoonlijk wou zien.

Dus namen ze Don Gato mee naar de Rollón y Rodríguez-kliniek om zijn breuk opnieuw te laten evalueren, dit keer persoonlijk, en de conclusie was dat de breuk niet te opereren is en dat ze hem 1 maand rust moeten geven (die hij bijna voltooid heeft ) en na die maand opnieuw heen moeten om de evolutie ervan te beoordelen.

In deze rustmaand hadden er twee dingen kunnen gebeuren:

1 - Dat de breuk goed en zonder pijn genas, wat voor hem geen probleem zou zijn en hij een normaal leven zou kunnen leiden.
2 - Dat de breuk is gelast maar het pijn doet, dus amputatie van het been moet worden overwogen.

Volgende week moeten ze weer heen.. en we hopen dat Don Gato zijn poot niet geamputeerd hoeft te worden. We houden jullie op de hoogte. Updates zullen we in zijn dagboekje op het forum plaatsen >>>>