CA Pulgui

Deze kleine heet Pulgui (Spaans verkleinwoord voor vlooien, met het zien van de foto's/video begrijp je de reden van deze naam. Pulgui werd gevonden dwalend door een park in het centrum waar Olga woont. Hij werd gevangen door de werknemers van de gemeentelijke asiel ( perrera). Toen Olga zijn foto's zag in de whatsapp groep heeft ze gelijk contact op genomen met de perrera en gevraagd of ze hem wilden overdragen naar de dierenarts waar Olga dan op hem zou wachten. De eerste zijn foto's zijn ook genomen bij de dierenkliniek.

De dierenarts zei dat ze nog nooit zo een groot aantal vlooien had gezien op zo een klein lichaam. Pulqui kreeg een pil om de vlooien te doden en een bad om de rest te elimineren. Er is bloed afgenomen om te testen op de ziekten (filaria, leishmania, erlichia en anaplasma) en gelukkig was alles negatief. Zijn lichaam was bijna kaal en de huis was gezwollen, rood en kapot door de vlooien. De dierenarts zag ook dat één van zijn testikels in de buik zat, dus de castratie zal iets gecompliceerder zijn.

Toen Olga Pulgui voor de eerste keer zag was het hartverscheurend om te zien, zijn hele lichaam trillend van angst, vol met parasieten. Maar na een paar dagen bij Olga in huis begon hij zijn angst te verliezen en het manneke is zo dankbaar. Hij speelt, slaapt met de andere honden en rent door de tuin en is een happy hondje. De wonden zijn verdwenen, de huid is niet meer rood en ontstoken en zijn haar begint weer te groeien. Ook is hij iets aangekomen en zijn ribbetjes zijn niet meer zichtbaar. Pulgui heeft inmiddels ook al een chip, zijn inentingen gehad en binnenkort wordt hij gecastreerd

 

Updates van Pulgui zullen we op het forum in zijn dagboekje plaatsen >>>>